Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ser du hva som er feil med denne VR-opplevelsen? Øredøvende stillhet møtte Xbox-sjef Phil Spencer etter at denne demo-klippet var ferdig. (Ill.: IGN/YouTube)

Så stor var skuffelsen etter Microsofts Oculus-demo

Ingen applauderte etter dette klippet.

Vi ble veldig nysgjerrige og spente når Oculus VR i går annonserte at de har inngått partnerskap med Microsoft om Xbox One-håndkontrolleren og at utvalgte Xbox One-spill får Oculus-støtte.

Skuffende demo
Skuffelsen bredte seg derfor ganske fort når vi så klippet under, for er det dette det eneste Microsoft har tenkt å gjøre med Xbox One og Oculus, er det kanskje like greit å la være?

I klippet under ser man en Oculus-tester kjøre bil i Forza med Xbox One, men istedet for å se gjennom sjåførens øyne, er man istedet plantet i en hjemmekino-stue.

Teit
Men hva er vel poenget med det? Vrir man hodet ser man en tom vegg, og ikke rivalen din i spillet som prøver å dytte deg ut av veien eller kjøre forbi deg.

Da er det kanskje ikke så rart at det er øredøvende stillhet, og ikke applaus, som møtte Xbox-sjef Phil Spencer når klippet var ferdig.

DirectX 12 på plass
Oculus får i tillegg til Forza, Sunset Overdrive og Halo-støtte, for å nevne noen stor-titler. 
Spillene strømmes til Rift via Windows 10.

Headsettet skal visstnok fungere sømløst med det nye OS-et, og DirectX 12-støtte er på plass.

«This is What Forza Looks Like on Oculus» har nesten 20 000 avspillinger siden klippet ble lastet opp i går. Folk er ikke imponerte.

 

Kilde:
Eurogamer

Stikkord: Microsoft, oculus, xbox