Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsungs gjennomsiktige skjerm kan blant annet bli å finne på offentlig transport-steder. Det tar nok en stund til slike skjermer finner veien til vanlige hjem. (Ill.: Business Wire)

Denne Samsung-skjermen er gjennomsiktig

Men det trenger ikke være så dumt som det høres ut som.

Hva skal man med en gjennomsiktig skjerm? Eller en skjerm som fungerer som et speil? 

Gjennomsiktig og speil
Den umiddelbare reaksjonen på disse spørsmålene er kanskje at det høres litt upraktisk og unødvendig ut, men tar man en nærmere titt ser man fort at dette kan være litt mer interessant enn som så. 

Samsung har nå trukket sløret av to nye OLED-skjermer, der den ene er gjennomsiktig, mens den andre kan fungere som et speil. 

La oss ta den første først. 

3D-kameraer overvåker omgivelsene
Samsung Transparent Display er en full HD-skjerm (oppløsning på 1920-1080) og kommer med både stemmestyring og støtte for styring ved hjelp av gestikulering. Skjermen har Intels RealSense-teknologi – denne benytter seg av 3D-kameraer for å analysere og overvåke omgivelsene. 

Sagt på en annen måte; den kan vite hvem som ser på. Dette kan både være interessant og skremmende. Interessant fordi det åpner opp for nye måter å intereagere med panelet på, men skremmende fordi det gir Samsung større innsikt i hvem som ser på skjermen. 

Som Neowin skriver: vil vi kunne få reklame basert på hvem som ser på? 

Ikke vet vi, men Samsung sier at teknologien vil kunne «gi høyt defferensierte og personlige kundeopplevelser». 

På offentlige steder
Vil vil nok ikke få se disse skjermene i en gjennomsnittlig stue i den nærmeste fremtiden, men se ikke bort i fra at gjennomsiktige skjermer kan dukke opp på offentlige steder, slik som på bussholdeplassen, kjøpesenteret, legekontoret og så videre.

Det vil nok ta noen år, men teknologien begynner helt klart å nærme seg. 

Skjermspeil
Den andre skjermen fungerer litt annerledes. Denne er ikke gjennomsiktig, men fungerer som et speil. Også denne har RealSense-teknologien, men i dette tilfellet er bruksområdene enda mer interessante. 

La oss si at du står i en klesbutikk og lurer på om den blå skjorta passer på kroppen din.

Istedet for å gå inn i et prøverom og ta av klær, for så å prøve skjorta, kan du med Samsung-skjermen kunne få skjorta virtuelt limt på kroppen din ved hjelp av speilet (skjermen). 

Saken fortsettter nedenfor. 

Samsung ser for seg at spelet på badet ditt kan bytte ut med en skjerm. (Ill.: Business Wire)

Kan erstatte vanlige speil
Så når du ser på skjermen vil du se deg selv med det aktuelle klesplagget på kroppen. Dette gjelder også smykker og andre produkter man ellers har måttet prøve.

Samsung kaller dette for et virtuelt prøverom. 

Selskapet går så langt som å si at dette kan erstatte vanlige speil (i vanlige hjem) i fremtiden, men påpeker at de fokuserer på kommersielle områder foreløpig. 

 

Kilde: 
Neowin

Stikkord: samsung