Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En rekke oppdateringer i nyeste versjon av Microsoft Edge. (Ill.: Microsoft )

Slik skal Microsoft Edge laste bilder raskere

Skal håndtere responsive bilder på en bedre måte.

Edge-nettleseren, tidligere kjent som Project Spartan, skal erstatte Internet Explorer i Windows 10 (selv om IE blir å finne en stund fortsatt). 

Microsoft jobber i disse dager med å finpusse nettleseren, og den neste preview-utgaven for Insiders, vil offisielt bære navnet Edge, noe den ikke har gjort i testutgavene frem til nå. 

Men i tillegg til at selskapet nå skal ta i bruk det nye merkenavnet, har de også en annen nyhet på lager: nettleseren skal laste bilder raskere. 

Laster kun riktig bilde 
Teknologigiganten har i et blogginnlegg annonsert at Microsoft Edge vil komme med støtte for screset, en attributt av img-tagen. Denne attributten sørger for definere et sett med bilder og dens egenskaper (for eksempel skaleringsfaktor). 

Nå får Edge støtte for denne attributten, noe som gjør at nettleseren kan velge den riktige bildestørrelsen for enheten du bruker. 

I dag er det vanlig at nettleserne laster ned alle størrelsene et bilde finnes i, men Edge vil gjøre det på en litt annen måte. 

I stedet for at nettleseren laster ned alle bildestørrelsene, og viser det riktige bildet etterpå, vil Edge i stedet kun laste det riktige bildet ved å ta i bruk screset-attributten. 

Analyserer først 
Dette gjøres ved at nettleseren henter ut informasjonen om hvilke bildestørrelser den kan velge i mellom.  Nettsider må først definere hvordan bildene skaleres, men er dette gjort kan Edge gjøre resten. 

Den nye teknologi skal bidra til at bilder laster raskere, og at nettleseren bruker mindre båndbredde.

Funksjonen støttes delvis i den nyeste testutgaven for Insiders, men full støtte kommer først når Windows 10 lanseres 29. juli. 

 

Kilde:
Microsoft Blog via Winbeta  

 

Stikkord: MIcrosoft Edge