Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Denne lille maskinen kan kobles direkte til TV-en, og kan starte Netflix ved å si «Netflix» til Cortana. (Ill.: Compute Plug, Quanta)

Dette er en Windows 10-PC

Men det ser mest ut som et strømadapter.

For 10-20 år siden var datamaskiner store, tunge, klumpete og ikke minst dyre. Innmaten var heller ikke noe spesielt å skryte av, selv om det på den tiden var mye å skryte av. 

Nå blir maskinene stadig mindre, samtidig som at de blir kraftigere på innsiden. 

Kjører Windows 10
Under årets Computex viste Microsoft frem en rekke ulike PC-er som er designet for Windows 10, og en av dem er spesielt interessant. 

Compute Plug fra Quanta er en Windows 10-maskin som mest av alt ser ut som et vanlig strømadapter. Men den er mer enn som så. 

Mini-PC-en har blant annet to USB-porter, en HDMI-port og bluetooth. Den kan kobles til TV-en, og styres via mus og tastatur over bluetooth (eller USB).

Alternativt kan man koble til et headset med mikrofon og bruke Cortana for å starte applikasjoner, noe som naturligvis er en kulere måte å gjøre det på. 

Usikkert hvor kraftig den er 
Hva som befinner seg på innsiden vet vi ikke enda, men det spekuleres i om det kan være en modifisert utgave av den den allerede eksisterende NH1-pluggen, som består av en Intel Bay Trail T-CR SoC(Z3735F)-prosessor, 2 GB med RAM, og opptil 64GB med MMC flash-minne. 

Informasjon om pris er ikke tilgjengelig enda. 

For øvrig er ikke dette den første adapter-lignende PC-en. SheevaPlug er for eksempel en Linux-basert maskin med noen lunde samme størrrelse, også har vi selvfølgelig Raspberry Pi. 

 

Kilde:
PCWorld

Stikkord: windows 10