Så mye bedre er AMDs nye prosessor

 

AMD har en spennende sommer foran seg – det nærmer seg blant lansering av nye grafikkort (kan de hamle opp med Intel?), men de har allerede nå viste frem et annet produkt – en splitter ny prosessor kalt Carizzo, myntet på bærbare maskiner. 

For gjennomsnittsmaskinen
Dette er ikke en prosessor som er ment for de tyngste oppgavene, som tung spilling, men er beregnet på en gjennomsnittlig bærbar maskin (de som koster under 700 dollar ifølge AMD). 

Annonse

Den nye APU-en ble lansert under årets Computex-konferanse, som allerede har gitt oss noen interessante nyheter. 

Lisa Su, AMD-sjefen sjøl, presenterte Carizzo, og kalte den prosessoren med både CPU og GPU integrert, for «den mest allsidige bærbar-prosessoren noensinne».

Store ord altså, men nå skal ikke denne prosessoren dømmes mot de aller beste på markedet. 

8,5 timer med videoavspilling i full HD
Som nevnt er den myntet på gjennomsnitts-PC-en, og det er tross alt disse det selges mest av. 

Men selv om den ikke kan hamle opp med de aller beste prosessorene når det gjelder ytelse, bringer Carizzo med seg en virkelig hyggelig nyhet. 

AMD selv hevder at den nyeste generasjonen i A-serien kan tilby åtte og en halv time med videoavspilling i full HD, mot tre og en halv time, som forgjengeren tilbød. Det er en betydelig økning. 

Kommer i sommer
De hevder samtidig at den skal gi dobbelt så god ytelse, samtidig som at strømforbruket er halvert. 

APU-en kommer også FreeSync- teknologien, AMDs svar på Nvidias G-sync, som sørger for at monitoren og og skjermkortet samarbeider om å lage en silkemyk opplevelse. 

De første maskinene med den nye prosessoren kommer i løpet av juni/juli, og flere av de største PC-produsentene er med på laget, blant dem HP, Asus, Lenovo, Dell og Toshiba. 

Selv om denne prosessoren ikke kommer til å revolusjonere PC-markedet, er det hyggelig å se at budsjett-PC-ene trolig vil få langt bedre batteritid i tiden fremover. 

 

Kilde:
ExtremeTech

Annonse
Annonse