Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nettpiratene liker ikke at Windows 10 sporer brukerne. (Ill.: Microsoft )

Slik skaffer du deg Windows 10

Dette gjør du hvis du ikke ser reserveringsvinduet.

Starten på denne uken ble interessant for alle som gleder seg til Windows 10.

Først kunne brukere oppdage at en ny app dukket opp på oppgavelinjen – gjennom denne kunne man «reservere» Windows 10 – og senere på dagen bekreftet Microsoft lanseringsdatoen til det nye OS-et (29. juli). 

Men; ikke alle har fått tilgang til appen som lar deg reservere en Windows 10-kopi. For mange kan dette skyldes at oppdateringen som brakte med seg appen, ikke har blitt installert. 

Dersom dette gjelder deg, er løsningen forholdsvis enkel.

Oppdateringen er ikke installert
1: Gå til Kontrollpanel —> System –> Sikkerhet –> Windows Update og sjekk om oppdateringer er skrudd på eller ikke. 

Dersom oppdateringer er skrudd på, men du likevel ikke ser appen, går du inn i «Vis oppdateringshistorikk» og se om den aktuelle oppdateringen – KB3035583 – er installert. Hvis den ikke er det kan du tvinge Windows til å lete etter nye oppdateringer. Sannsynligvis vil den dukke opp da. 

Oppdatering som henger igjen
2: Men hva om den er installert, og du likevel ikke ser appen? Som Addictive Tips skriver, kan dette være fordi tidligere installerte oppdateringer som krevde omstart, henger igjen. Prøv å restart maskinen og se om det hjelper. 

Prosess som ikke kjører
3: En tredje løsning er å start prosessen GWX.exe, dersom den ikke kjøres allerede. Dette sjekkes enkelt fra oppgavebandleren. Hvis den ikke kjører går du til C:WindowsSystem32GWX og åpner GWX.exe-filen. 

Trolig er det den første løsningen som fungerer for de fleste, men det kan være verdt å prøve de to andre dersom det ikke fungerer. 

 

Kilde:
Addictive Tips

Stikkord: windows 10