Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det hevdes at Hola selger nettet ditt, men selskapet bedyrer at de bare bruker 6MB hver dag av kundens bredbånd for å følge med på reklame. Samtidig hevder sikkerhetsforskere at Hola!-utvidelsene til Windows og Mac er farlige. (Ill.: Hola!)

Dette bruker Hola båndbredden din til

Og nå hevdes det at nettleser-utvidelsene er farlige.

Forrige uke ble det påstått at Hola selger nettet ditt. Nå er det avslørt noe som kan være enda mer oppsiktsvekkende informasjon om gratis-tjenesten.

– Svakheter i programvaren
De påstår at Hola er et botnet, men ikke bare det:

Ifølge en sikkerhetsrapport publisert på anti-Hola!-nettsiden adios-hola.org, hevdes det at det finnes svakheter i Windows, Firefox og Chrome-programmene til det israelske selskapet som gjør det mulig for hackere å utnytte kodehullene og kjøre skadelig kode på offerets maskin, og til og med skaffe administrator-rettigheter på PC-en.

– Vi selger ikke nettet ditt
I går svarte selskapet på beskyldningene om de gjør kundene sine en del av et botnet. Svaret til selskapet er et rungende «nei», selv om mange nok ikke er enige når de avslører følgende:

«Hola tjener penger på å VPN-tjenester for kommersielle formål som blant annet merkevare-monitorering.

Hvor mye båndbredde koster dette deg? I snitt 6MB per dag. Det er omtrent det samme som tre ekstra nettsider hver dag, eller 15 sekunder av et YouTube-klipp.

Du kan velge mellom denne typen, eller å betale for Hola Premium for 5 dollar i måneden.»

Siterer Jobs
Selskapet refererer også til Skype som nå er eid av Microsoft. 
Når tjenesten vokste i 2009 (de ble kjøpt av MS i 2011), ble også de anklaget for å stjele brukerens bredbånd, påpeker Hola.

Sitere Steve Jobs gjør selskapet i sin første del av pressemeldingen:

«Somtimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly, and get on with improving your other innovations.»

 

Kilde:
adios-hola.org
Hola!

Stikkord: Hola, internett