Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette vinduet dukker nå opp hos Windows 7- og 8-brukere over hele verden. (Ill.: Microsoft)

Slik reserveres Windows 10 gratis

Og dette koster tiern.

Windows 10 nærmer seg med stormskritt – nå er det bare litt over en måned til det nye OS-et kan lastes ned av brukere over hele verden (dette er datoen vi kan glede oss til). 

Men allerede nå kan enkelte brukere reservere tiern gratis. 

Les også: Microsoft: – Pirater må betale for Windows 10

Vinduet vist øverst i denne saken har nå begynt å dukke opp hos en del brukere av Windows 7 og 8. 

Vi er ikke helt sikker på hvor mange som ser dette vinduet, men det virker ikke som at alle gjør det. Trolig vil det dukke opp hos samtlige brukere ganske snart. 

På Twitter har også begynt å dukke opp en rekke innlegg som omhandler reserveringen, så mye tyder på at Microsoft har startet prosessen. 

Så mye koster det
Windows 10 blir som kjent en gratis oppgradering for alle som har gyldig lisens for Windows 7 og 8, men for alle som likevel skal kjøpe en kopi, har vi nå en pris å forholde oss til. 

Nettstedet Newegg har nemlig åpnet for forhåndsbestilling av OEM-utgaven av Windows 10 Home og Professional. Prisen er på henholdsvis 109 og 149 dollar (850 kroner, 1160 kroner). 

Leveringsdato er oppgitt til 31. august, men det oppgis at denne datoen kan endre seg, noe vi vil anta den gjør, i og med at OS-et skal komme tidligere enn det. 

The Verge melder nemlig at Microsofts planer om å lansere i juli fortsatt gjelder. Allerede i april fikk vi hint om en juli-lansering, da AMDs CEO, Lisa Su forsnakket seg. 

 

Kilde:
Neowin

 

 

Stikkord: windows 10