Annonse


Her er ditt nye Google-kontrollsenter

Google har lansert et nytt sikkerhets- og personvernkontrollpanel på myaccount.google.com.

Nytt dashboard
Som selskapet påpeker på bloggen sin har de allerede gjort viktige endringer i hvordan Android forholder seg til app-rettigheter. 

Les også: Dette må du vite om Android M.

Nå ønsker de at du også skal ha oversikten i nettleseren med den nye løsningen som blant annet gjør det mulig å deaktivere tilgang for mindre sikre apper (tilgangen var aktivert på vår konto, så dette bør også du undersøke).

Annonse


Utfør denne testen
Dette gjøres ved hjelp av denne sikkerhetssjekken.

«Noen apper og enheter bruker mindre trygg påloggingsteknologi, noe som igjen gjør kontoen din mer sårbar.

Du kan slå av tilgangen til disse appene − noe vi anbefaler − eller du kan slå på tilgangen hvis du vil bruke dem til tross for risikoen de utgjør», advarer Google, og peker til denne siden for mer informasjon.

Hva samler Google inn om deg?
Foruten at de prøver å gi brukeren mer kontroll, og det faktum at du ikke engang trenger en Google-konto for å bruke deler av kontrollpanelet, svarer de også på ofte spurte spørsmål.

For eksempel: Hvilke data samler Google inn om deg? 

Eller; Selger Google personopplysningene dine?

«Nei, vi selger ikke personopplysningene dine. Vi bruker visse opplysninger, for eksempel søkene du har gjort og stedet du befinner deg, for å gjøre annonsene vi viser, mer relevante og nyttige. Det er takket være annonser at vi kan gjøre tjenester som Søk, Gmail og Maps tilgjengelig og gratis for alle.

Vi deler ikke informasjon med annonsører på noen måte som identifiserer deg, med mindre du har gitt oss tillatelse til å gjøre det. Med verktøyet vårt for annonseinnstillinger, kan du styre annonser basert på interessene eller søkene dine.»

 

Kilde:
Google

Annonse