Annonse


Mange har savnet denne funksjonen

Android-brukerne har vært vant til tilbakeknappen i en årrekke, men Apple har hele tiden valgt å utelate en slik knapp i sine telefoner. 

Den eneste knappen på fremsiden nå, er hjemknappen, men selskapet Haloband ønsker å gjøre noe med dette. 

Enklere
Kickstarter gjør de nå stor suksess med et produkt de kaller Halo Back. Dette er en skjermbeskytter-film som festes på iPhone-skjermen, og som bringer en tilbakeknapp til telefonen. 

Filmen inneholder to sensorer – en sensor er lokalisert på bunnen, like til venstre for hjemknappen. Den andre er plassert øverst i venstre hjørne, der den virtuelle tilbakeknappen vanligvis befinner seg. 

Annonse


Når «tilbakeknappen» trykkes ned, vil den kapastive filmen sende signalet videre til den øverste sensoren. 

Man gjør altså samme operasjon, dette er bare en forenklet måte å gjøre det på. Ikke alle synes det er like praktisk å bevege fingeren helt øverst til venstre, spesielt ikke dersom man har en iPhone 6 Plus. 

Apple har selv en løsning som bøter på problemet. Dobbeltapper man på hjemknappen blir hele menystrukturen flyttet nedover slik at den blir lettere å nå tak i, men dette er like praktisk som å kunne trykke én gang på en tilbaketast. 

Saken fortsetter nedenfor. 

(Ill.: Haloband )

Rimelig løsning
Det er tydelig at etterspørselen er stor, for kampanjen fra Haloband har allerede fått inn nesten 150.000 dollar. Målet var opprinnelig å få inn 20.000. Og fortsatt er det 14 dager igjen av kampanjen. 

Noe av årsaken er nok prisen. Skjermbeskytteren koster nemlig bare 12 dollar (90 kroner). Levering ventes å skje iløpet av august i år. 

 

Kilde: 
Gizmag

Annonse


Annonse


Annonse