Lenovo annonserer smartsko

Helt tilbake til 2005 lanserte Adidas deres første «smartsko», Adidas 1. Det var verdens første joggesko med innebygget mikroprosessor, og den registrerte blant annet hvor fort man løp og hvor hard bakken var.

Prosessoren i skoen gjorde 10 000 utregninger i sekunder, og gav beskjed til motoren som styrer og juster dempingspute.

Spol ti år frem i tid, og Lenovo i samarbeid med skosåleprodusenten Vibram, har nettopp vist frem deres første smartsko. En konseptutgave, riktignok.

Annonse

På utsidene av skoen er det plassert en miniskjerm. Den skal vise eierens humør til enhver tid, og kan også vise treningsdata som for eksempel antall kalorier brent og hjerterytme. I tillegg kan skjermene vise kart og hjelpe trengende med veibeskrivelse til steder.

Det er uansett usikkert om skoene noen gang vil komme i salg, ettersom det ser ut til at de er designet for å vise noen av mulighetene til «Internet of Things» (IoT).

Laserprojektor
I tillegg til smartskoene, annonserte Lenovo andre konseptprodukter. En smarttelefon med innebygget laserprojektor og infrarød bevegelsesdetektor, som kan projektere en stor virtuell berøringsskjerm til en flatt underlag. Det kan brukes for å navigere i telefonen, få tilgang til et digert tastatur og blant annet spille piano.

Saken fortsetter nedenfor. 

Med «Smart Cast» kan telefonen projektere en diger skjerm. (Ill.: Lenovo)

Lenovo demonstrerte også en «Magic View»-smartklokke. En klokke Lenovo kaller «det første steget i reisen for å gjøre smartklokker mer brukbare.»

Klokken har to skjermer, hvor den første er helt normal mens den andre har en virtuell interaktiv skjerm. Ved å bruke optiske refleksjoner, lager den en skjerm som er 20 ganger større enn hovedskjermen, ifølge Lenovo.

Morgendags smartklokke, ifølge Lenovo. (Ill.: Lenovo)

 

Kilde:
Lenovo

Annonse
Annonse