Fitbit til ITavisen: – Vi skal forsvare oss kraftig

Rivaliseringen mellom de to treningsarmbåndprodusentene når nye høyder. Jawbone beskylder nemlig Fitbit for systematisk å stjele Jawbone-ansatte, samtidig som de får tilgang til Jawbones egne hemmeligheter og intellektuelle eiendom.

Den fullstendige klagen fra selskapet forsøker å svartmale Fitbit som et selskap som mangler både kurs og en konkret handlingsplan. Jawbone hevder at Fibits rekrutterere ustoppelig har prøvd å hente Jawbone-ansatte for å holde sin egen bedrift gående.

Les også: Her er nye Jawbone

Annonse

Fem ansatte har stjålet bedriftshemmeligheter
Bare i år er Fitbit beskyldt for å kontakte 30 prosent av Jawbones arbeidsstokk. 

Fem ansatte meldte umiddelbart overgang til Fitbit, og det hevdes at hver og en av dem brakte med seg tilgang til og kunnskap om nøkkelegenskaper ved Jawbones bedriftshemmeligheter og den fremtidige retningen til selskapet. 

Disse fem er også nevnt som saksøkte i saken for å bryte Jawbones konfidensialitetsavtale.

Jawbone sparer ikke på kruttet i klagen mot Fitbit. De fem ansatte er blant annet beskyldt for å ha lastet ned dypt hemmelige filer til personlige minnepinner og e-postet andre sensitive dokumenter til personlige e-postadresser.

Dette skal visstnok ha skjedd på et tidspunkt de hadde akseptert en kontrakt fra Fitbit, men også før de sa opp i Jawbone.

Selskapet bak Up2- og Up3-treningsarmbåndende sier de har lidd monetære, kompetitive og uopprettelige skader, som følge opptredenen til Fitbit.

De søker kompensatoriske og straffbare handlinger mot Fitbit og de fem tidligere ansatte, og ønsker også at retten skal forhindre Fitbit å dra fordel av de stjålne bedriftshemmelighetene som aldri skulle ha byttet hender.

Fitbit på sin side, skjønner lite av beskyldningene. 

– Som pioner og markedsleder innenfor “connected health and fitness”-kategorien, har Fitbit ingen grunn til å hente ut informasjon fra Jawbone eller andre selskap. Siden starten til Fitbit i 2007 har våre medarbeidere utviklet og levert innovative produktløsninger for å oppmuntre våre brukere til å leve et sunnere og mer aktivt liv. Vi stiller oss uforstående til at vi skal være i besittelse av noen som helst form for konfidensiell eller proprietær informasjon fra Jawbone, og vi ønsker å forsvare oss kraftig mot disse påstandene, skriver Fitbit i en e-post til ITavisen. 

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse