Chrome-utvidelse tar Facebook-stalking til et nytt nivå

Marauders Map (Ukruttkartet) er et kjent kart fra Harry Potter-universet.

Med kartet får man full oversikt over hvor personer befinner seg på Galtvort.

Mange deler posisjon fra Facebook-appen 
Nå har det kommet en Chrome-utvidelse som langt i fra gjør jobben på akkurat samme måte, men som har klare likheter med Harry Potter-kartet. 

Annonse

Så hva handler det om? Harvard-studenten Aran Khanna har utviklet en tjeneste på nettet som lar deg få oversikt over hvor dine Facebook-venner befinner seg. 

Tjenesten benytter seg enkelt og greit av lokasjonsdataene Facebook samler inn, og som er påslått med mindre man velger å skru av denne funksjonen. 

Henter ut koordinater
Informasjonen om hvor venner befinner seg er ofte  – teknisk sett –  tilgjengelig for alle. Det som gjør Marauders Map spesielt, er at det samler denne dataen og presenterer det gjennom en enkel tjeneste. 

Studenten selv ble overrasket over hvor nøyaktig tjenesten kan være. Dataene Facebook gir kan gi et forholdsvis detaljert bilde av hvor folk beveger seg. 

Slik skrur du av
Ikke alle er interessert i at Facebook-venner skal vite hvor man er til enhver tid, og da kan det være greit å gjøre noe med saken. 

En enkel løsning er gå inn i innstillingsmenyen på iOS og Android, og gå videre til Facebook-appen. Derfra kan man skru av valget om å dele stedsinformasjon.

Alternativt kan man gå inn i Personvern –> Stedstjenester –> Messenger og velge «Aldri» for å stoppe Messengers tilgang til stedstjenester. 

 

Kilde:
IDG.se / Medium

Annonse
Annonse