Nye funksjoner blir gratis i Windows 10

Under en teknologikonferanse ved juletider i fjor, gjorde Microsofts COO (Chef Operating Officer), Kevin Turner, klart at Windows 10 ikke blir gratis som OS X.

– Vi har ikke diskutert at Windows 10 skulle bli et tapsprodukt for oss, men vi må endre måten vi tjener penger på OS-et på. Det fines andre muligheter, forklarte Turner den gang uten å gå inn på detaljer.

Nå ser det ut som pipen har fått en annen lyd.

Annonse

Microsofts nettsider gjør programvareselskapet det klart at oppdateringer og nye funksjoner til Windows 10, vil være gratis for kundene.

« … Og enda bedre: Når en kvalifisert Windows-enhet er oppgradert til Windows 10, vil vi fortsette å holde den oppdatert og støttet ut enhetens levetid. Noe som gjør den mer sikker, og vi vil introdusere nye egenskaper og funksjoner over tid – helt gratis.»

Gratis, ikke gratis?
Det har lenge blitt spekulert i hva prisen for Microsoft kommende operativsystem vil bli. Microsoft annonserte tidlig at oppgradering fra Windows 7 og 8 til 10 vil være gratis for alle som oppgraderer innen ett år etter lansering.

Senere ble det spekulert i om at også piratene ville få en gratis oppgradering, men Microsoft Terry Myerson måtte ut og oppklare dette. Piratene kan nemlig oppgradere til Windows 10, men installasjonen vil ikke bli autentisert av Microsoft servere.

Annonse
Annonse