Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fire Phone ble ikke den suksess Amazon hadde håpet. Nå trekker de seg ut av markedet. (Ill.: Amazon)

Amazon skal begynne å betale skatt i Europa

Ble etterforsket for skattepraksisen.

Denne uken bekreftet Amazon at de vil begynne å betale skatt i individuelle europeiske land, i stedet for at salgsinntektene deres går via Luxembourg.

The Wall Street Journal rapporterer at avgjørelsen kom etter en pågående etterforskning av skattepraksisen til Amazon, Apple og andre multinasjonale selskaper i Europa.

En talsperson fra Amazon fortalte The Wall Street Journal at endringen ble gjort første mai, og at selskapet vil begynne å rapportere inntekter i Storbritannia, Tyskland, Italia og Spania.

Lavskattland
Frem til nå har Amazon kjørt salgsinntektene via Luxembourg, gjennom en avtale om lavere skatt. Europeiske regulatorer åpnet en etterforskning av skatteavtalen i fjor, og i januar annonserte de at avtalen vil gi Amazon et ulovlig fortrinn ovenfor sine konkurrenter.

Siktelsen omfatter også skatteavtaler gjort av Apple og Starbucks i henholdsvis Irland og Nederland.

Ved å rapportere inntekter i flere individuelle land, kan det føre til en betydelig høyere skatteregning for Amazon, og det kan også få andre amerikanske IT-selskaper til å følge etter.

Det er ikke klart hvorvidt Amazon planlegger å rapportere inntekt i flere europeiske land, og selskapet har ikke uttalt om avgjørelsen ble tatt etter press eller ei. 

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: amazon