Amazon skal begynne å betale skatt i Europa

Fire Phone ble ikke den suksess Amazon hadde håpet. Nå trekker de seg ut av markedet.
Fire Phone ble ikke den suksess Amazon hadde håpet. Nå trekker de seg ut av markedet.

Denne uken bekreftet Amazon at de vil begynne å betale skatt i individuelle europeiske land, i stedet for at salgsinntektene deres går via Luxembourg.

The Wall Street Journal rapporterer at avgjørelsen kom etter en pågående etterforskning av skattepraksisen til Amazon, Apple og andre multinasjonale selskaper i Europa.

En talsperson fra Amazon fortalte The Wall Street Journal at endringen ble gjort første mai, og at selskapet vil begynne å rapportere inntekter i Storbritannia, Tyskland, Italia og Spania.

Annonse

Lavskattland
Frem til nå har Amazon kjørt salgsinntektene via Luxembourg, gjennom en avtale om lavere skatt. Europeiske regulatorer åpnet en etterforskning av skatteavtalen i fjor, og i januar annonserte de at avtalen vil gi Amazon et ulovlig fortrinn ovenfor sine konkurrenter.

Siktelsen omfatter også skatteavtaler gjort av Apple og Starbucks i henholdsvis Irland og Nederland.

Ved å rapportere inntekter i flere individuelle land, kan det føre til en betydelig høyere skatteregning for Amazon, og det kan også få andre amerikanske IT-selskaper til å følge etter.

Det er ikke klart hvorvidt Amazon planlegger å rapportere inntekt i flere europeiske land, og selskapet har ikke uttalt om avgjørelsen ble tatt etter press eller ei. 

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse