Neste iPad får etterlengtet funksjon

Apples iPad-serie ble raskt populær etter debuten i 2010, men smarttelefonene har stadig blitt bedre (og fått større skjerm), og nå sliter selskapet med treg iPad-vekst. 

Nå jobbes det med nye modeller som skal sparke liv i produktlinjen igjen. 

Ekte multitasking
9to5Mac skriver nå at Apple utvikler en funksjon som gjør det mulig å ha flere applikasjoner på skjermen samtidig – side ved side.

Annonse

Dette er en funksjon brukere har savnet siden tidenes morgen, og ifølge nettstedets kilder får vi endelig ekte multitasking når de nye modellene lanseres senere i år. 

De nye modellene er kalt J98 og J99, og har en skjerm på 12 tommer, noe som er en del større enn dagens 9,7″. 

Mer familievennlig
Apple skal ha planlagt å introdusere split screen-funksjonen i fjor (sammen med iOS 8) men angivelig var ikke funksjonen polert nok til å lansere bredt til brukerne.

Nå kan vi få se mer av funksjonen allerede under årets WWDC, som settes i gang i juni (vil trolig vises frem på dagens iPad-modeller). 

Der kan vi også bli introdusert for muligheten til å logge inn med flere kontoer på én enkelt iPad. Dette er en funksjon mange har savnet, og som man kan spørre seg om hvorfor ikke har kommt tidligere. 

Får USB
Den nye appvisningen gjør det mulig å ha applikasjoner stilt opp side ved side, og funksjonen støtter 1/2, 1/3 og 2/3-visninger. Man skal kunne jobbe med appene samtidig. 

Kildene, som har «kjennskap til saken», sier også at denne funksjonen opprinnelig er lagd for de nye 12″-modellene som er ventet å komme. 

12-iPad-en vil også få støtte for USB og tilkobling av tastatur. 

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse