Sendte bilde av Gear of War-spill på Snapchat. Det burde han ikke gjort…

VMC Games er et selskap som tester spill, og nylig fikk medlemmer teste det nyoppussede Gears of War-spillet, som ventes å bli annonsert på E3-messen i juni. 

Brøt avtale
Testerne måtte på forhånd skrive under på en streng konfidensiell avtale, en praksis som er svært vanlig i spillbransjen. Microsoft ønsket enkelt og greit å sikre seg mot lekkasjer. 

Men en signatur på et papir er ikke alltid nok. 

Annonse

Detaljer rundt spillet, som ryktes å hete Gears of War: Ultimate, begynte å dukke opp på internett. Både tekst, bilder og video lekket. 

Snapchat-tabbe
VMC Games sendte ut en e-post til sine medlemmer etter at lekkasjen var et faktum, og i e-posten får vi et innblikk i hvordan det hele kunne skje. 

Det viser seg at i det ene tilfelle hadde den ene spilltesteren sendt et bilde av spillet til en venn på Snapchat. Denne vennen var imidlertid rask med å laste opp bilde på internett, og da var det gjort. 

Lekkasjen fikk konsekvenser. 

Påstod at konsollene var ødelagte
Først hevdet VMC Games at Microsoft hadde straffet dem ved å gjøre Xbox One-konsollene deres «ubrukelige». Dette skal ha skjedd over nettet – altså påstod VMC Games at Microsoft kunne ødelegge en konsoll fra hvor som helst i verden. 

Men ifølge Microsoft overdriver spilltest-selskapet. 

De skal ikke ha ødelagt konsollen, slik VMC påstod, men istedet deaktivert Xbox Live-kontoene deres permanent. Dette skriver Microsoft til Kotaku

Men et poeng er jo at en Xbox One nærmest er ubrukelig uten en Live-tilknytning. Det betyr jo at online-delen forsvinner helt, og offline-spill blir det eneste valget man har. 

Man får jo heller ikke lastet ned oppdateringer til spillene sine når Live-kontoen er sperret. 

Har skjedd før
En lignende situasjon oppstod for øvrig for to år siden, da piratversjoner av «Gears of War: Judgment» havnet på nettet. 

Da ble det imidlertid bare med advarselen. 

– Å spille piratkopier av spill, slik som Gears of War: Judgment, er brudd på retningslinjene for Xbox Live og vil resultere i strenge reaksjoner som suspensjon av konto og sperring av konsoll, sa Microsoft i en meget skarp advarsel til brukerne. 

 

Kilde:
Kotaku

Annonse
Annonse