Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sendte bilde av Gear of War-spill på Snapchat. Det burde han ikke gjort…

Microsoft reagerer kraftig på at spilltestere brøt avtale.

VMC Games er et selskap som tester spill, og nylig fikk medlemmer teste det nyoppussede Gears of War-spillet, som ventes å bli annonsert på E3-messen i juni. 

Brøt avtale
Testerne måtte på forhånd skrive under på en streng konfidensiell avtale, en praksis som er svært vanlig i spillbransjen. Microsoft ønsket enkelt og greit å sikre seg mot lekkasjer. 

Men en signatur på et papir er ikke alltid nok. 

Detaljer rundt spillet, som ryktes å hete Gears of War: Ultimate, begynte å dukke opp på internett. Både tekst, bilder og video lekket. 

Snapchat-tabbe
VMC Games sendte ut en e-post til sine medlemmer etter at lekkasjen var et faktum, og i e-posten får vi et innblikk i hvordan det hele kunne skje. 

Det viser seg at i det ene tilfelle hadde den ene spilltesteren sendt et bilde av spillet til en venn på Snapchat. Denne vennen var imidlertid rask med å laste opp bilde på internett, og da var det gjort. 

Lekkasjen fikk konsekvenser. 

Påstod at konsollene var ødelagte
Først hevdet VMC Games at Microsoft hadde straffet dem ved å gjøre Xbox One-konsollene deres «ubrukelige». Dette skal ha skjedd over nettet – altså påstod VMC Games at Microsoft kunne ødelegge en konsoll fra hvor som helst i verden. 

Men ifølge Microsoft overdriver spilltest-selskapet. 

De skal ikke ha ødelagt konsollen, slik VMC påstod, men istedet deaktivert Xbox Live-kontoene deres permanent. Dette skriver Microsoft til Kotaku

Men et poeng er jo at en Xbox One nærmest er ubrukelig uten en Live-tilknytning. Det betyr jo at online-delen forsvinner helt, og offline-spill blir det eneste valget man har. 

Man får jo heller ikke lastet ned oppdateringer til spillene sine når Live-kontoen er sperret. 

Har skjedd før
En lignende situasjon oppstod for øvrig for to år siden, da piratversjoner av «Gears of War: Judgment» havnet på nettet. 

Da ble det imidlertid bare med advarselen. 

– Å spille piratkopier av spill, slik som Gears of War: Judgment, er brudd på retningslinjene for Xbox Live og vil resultere i strenge reaksjoner som suspensjon av konto og sperring av konsoll, sa Microsoft i en meget skarp advarsel til brukerne. 

 

Kilde:
Kotaku

Stikkord: gears of war