Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Vi får håpe Apple ruller ut en oppdatering om ikke så lenge som gjør Apple Watch et mindre attraktivt objekt for tyver. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Derfor kan Apple Watch bli tyvenes favoritt

Mangler grunnleggende iPhone-sikkerhet.

Vi har en del positivt, og en del negativt å si om Apples første smartklokke i vår kommende test, men en ting er sikkert: Apple Watch OS 1.0 mangler grunnleggende ranssikkerhet.

Bare å slette ivei
Det er riktignok slik at en Apple Watch vil be om PIN-koden sekundet du tar den av armen (prøv den uten et håndledd – det er nesten umulig å demonstrere funksjonene til interesserte, man ender opp med å taste PIN-koden hele tiden), men den mangler iPhone-sikkerheten som gjør det umulig å parre den med en ny iPhone.

Det er nemlig mulig å stjele en Apple Watch, slette alle data, parre den med en ny iPhone og logge inn på en annen iCloud-konto uten å bli bedt om Apple-passordet til den opprinnelige eieren. Dessuten kan klokka skrus av uten å taste inn PIN.

Slapt
Aktiveringslås har vært en iPhone-funksjon i nesten to år. Det er merkverdig at funksjonen ikke følger med Apple Watch OS, selv om det kun er versjon 1.0.

Det er iDownloadblog som fant sikkerhetssvakheten de selv har testet ut at fungerer.

«Det var ingen forespørsel om å bekrefte den forrige Apple ID-en, og absolutt ingenting i Watch OS 1.0 stopper en tyv fra å stjele klokka, tilbakestille den, og parre den med sin egen iPhone.»

 

Kilde:
iDownloadblog

Stikkord: apple watch