Annonse


Nå sendes det to milliarder meldinger hver dag

Telegram har eksistert i par år allerede, men iløpet av den siste tiden har tjenesten fått en rekke oppdateringer, og den støtter nå de fleste plattformer. 

Kjapp og sikker
Tjenesten er kjapp, fungerer sømløst i skyen og dermed mot alle enhetene dine, og den er ikke minst godt kryptert (programmet kom godt ut i en sikkerhetsanalyse, spesielt fordi koden er åpen).

Vi la ikke skjul på våre følelser for Telegram, og nå har sjefen oppdatert TechCrunch på noen sentrale tall, som viser at stadig flere får øynene opp for tjenesten. 

Flere aktive brukere
Ifølge Telegram-sjefen, Pavel Durov, har tjenesten nå 62 millioner aktive brukere (hadde 50 mill i desember9. Det er altså en økning på 12 millioner på fem måneder. 

Annonse


TechCrunch spurte Durov om dette var skuffende, med tanke på at flere konkurrenter har enorme brukerbaser.

WhatsApp har for eksempel 800 millioner aktive brukere i måneden. Selv om Telegram ikke er i nærheten, depper ikke sjefen. 

– Det viktige er veksten i brukeraktivitet. Våre aktive brukere har økt med 15 millioner i de ni månedene fra mars 2014 til desember 2014. Nå har de tatt bare fem måneder å øke med ytterligere 12 millioner. 

Dobling av antall sendte meldinger
Sjefen avslører også på Telegrams nettsider at det sendes 2 milliarder meldinger hver eneste dag – det er en dobling av tallet han presenterte i desember i fjor. 

Telegram opplevde en tilstrømning av nye brukere etter at det i fjor ble kjent at Facebook hadde kjøpt opp WhatsApp.

Mange brukere bekymret seg nemlig for sikkerheten nå som WhatsApp er eid av Mark Zückerberg & Co. 

 

Kilde:
TechCrunch

 

Annonse