Denne dronen følger etter deg overalt

Mange av oss drømmer om å ha actionfylte liv. Er det ikke derfor alle kjøper GoPro? 

Men det er ikke alltid så lett å leve actionfylt, og i hvert fall ikke å bevise det. Når du tar de råeste triksene i bakken er det kanskje ingen som tror på deg, for du har ingen bevis. 

Da hadde det vært praktisk med et kamera som fanger det hele på film, ikke sant? Og i dette tilfellet holder ikke et GoPro-kamera. Vi trenger flere kameravinkler. 

Annonse

Fokuserer på eieren
Det er her Lily Camera kommer inn i bildet. Dette er en drone som er designet for å følge etter deg. Du har en sensor på hånda (eller fest den på andre steder) som trådløst er tilkoblet dronen. 

Uansett hvor du stikker av, følger Lily Camera etter – helt automatisk. Plutselig blir backflip-en i bakken et håndfast bevis.

Slik er det i teorien i hvert fall. Fungerer det så godt i praksis? Ikke vet vi, men i en demonstrasjonsvideo (se nederst) får vi i hvert fall se noe av funksjonaliteten. 

Vanntett
Noe av det kule ved denne dronen, er at den kan kastes opp i lufta når du vil begynne å filme. Og ja, den faktisk kastes ut i elven også – den er nemlig vanntett. 

Når det gjelder sensoren som festes på håndleddet, inneholder denne et akselerometer og lydopptaker.

Akselerometeret er spesielt interessant, for dette gjør det mulig for dronen å vite noen lunde hvordan terrenget du befinner deg i er.

For eksempel kan dronen automatisk ta et bilde dersom den skjønner at du er i lufta etter et hopp. 

Kommer neste år
Lily Camera skal lanseres i starten av 2016, og får en prislapp på 999 dollar, rundt 7.400 kroner.

Forhåndsbestiller du, får du den imidlertid for 499 dollar, rundt 3.700 kroner. 

 

 

Kilde:
Mashable

Annonse
Annonse