Temperatur-økning kan ta livet av SSD-en

Såkalte Solid State Drives (SSD) har for lengst inntatt forbrukermarkedet, og i dag finner vi slike disker i mange nye PC-er. 

Liker ikke temperaturendringer
Men selv om de tilbyr både bedre ytelse og høyere fart, er de ikke perfekte. Zdnet skriver nå at SSD-disker er utsatt for en feil som i verste fall kan gi alvorlige konsekvenser for brukeren.

Les også: SSD disk med 10 terabyte høres vel greit ut? 

Annonse

Feilen skal gå ut på at SDD-er ikke tåler at temperaturen forandrer seg i noen særlig grad, når den ikke er tilkoblet strøm. 

Halveres
Zdnet refererer til en presentasjon der Seagate udypet problematikken. Det skal ha kommet frem at en SSD-disk kan miste halvparten av all data når det er en temperaturøkning på 5°C i rommet der disken er lagret. 

Er økningen tilstrekkelig stor, kan all data forsvinne, ifølge Zdnet. Det kan ta alt fra uker til måneder før datatapet er et faktum, men noen ganger kan det ta bare et par dager også. 

Les også: Slik får Mac kjappere SSD

– Ta backup
Data-tapet skal gjelde SSD-disker, men først og fremst enterprise-disker, ikke slike vanlige forbrukere har. Disker for sistnevnte målgruppe skal ha en levetid på to år. 

– Hvis langtidslagring er nødvendig, bør du speile disken over til en mekanisk disk, og lagre den også, skrev Don Allison i et blogginnlegg

 

Kilde:
Zdnet

Annonse
Annonse