Annonse


Er det virkelig sant at grafikken har blitt slaktet i storspillet?

The Witcher 3 lanseres tirsdag neste uke til PC, Xbox One og Playstation 4. Som veldig mange andre spillere gleder vi oss til å teste det siste spillet i CD Project Reds fantasi-univers. 

Mye PR i forkant
Spillet har blitt hypet i mange måneder før lansering med en rekke gameplay-videoer. Utviklerne og produsentene hos CD Project Red har snakket om det tekniske vidunderet de mener spillet er – og joda, grafikken ser virkelig imponerende ut i kombinasjon med den gigantiske verdenen og det som forhåpentligvis er smarte innbyggere.

Det blir spennende å se hvor mye bedre ytelsen blir med DirectX 12 (veldig mye bedre, ser det ut til), støtte som sikkert kommer på plass en gang i løpet av året.

Over 1 million har betalt
Det er på
Twitter utviklerne nå skryter av at de allerede har sikret seg pengene til over 1 million entusiastiske spillere som allerede har forhåndsbestilt spillet.

Annonse


Dessverre avslører de ikke hvor mange som er solgt per plattform – det hadde vært svært interessant å se hvordan dette spillet selger på PC. PC-spilling har jo fått en renessanse, og siden grafikken og atmosfæren er en viktig del av opplevelsen, kan PC-spillere glede seg over mye bedre grafikk og ikke minst oppløsning enn sine konsoll-brødre.

Har grafikken blitt dårligere?
Onde tunger vil likevel ha det til at CD Project RED har løyet om grafikken, og nedjustert kvaliteten på skygger, partikler og teksturer i årene de har utviklet spillet. Frykten for fans av serien er at utviklerne har gjort som Ubisoft gjorde med Watch Dogs (men som man heldigvis kunne pynte litt på).

I dette bildegalleriet, som er vist over 350 000 ganger, sammenlignes grafikken mot The Witcher 2 fra 2011, bilder fra Witcher 3 i år, og eldre bilder helt tilbake fra 2013.

Skal man tro disse bildene har grafikken blitt nedgradert ganske heftig, men det gjenstår å se om skjermbildene der grafikken er en god del slappere rett og slett ikke har de riktige grafikk-innnstillingene (eller stammer fra konsoll-versjonen). Alle svarene får vi 19. mai. 

Annonse