Denne er så billig at Raspberry Pi blir dyr

Knøtte-PC-en Raspberry Pi 2 er populær, både på grunn av sin størrelse, pris og ytelse. Men snart kommer det en ny gutt i gata.

Tok av
Den nye gutten heter CHIP, og er en ny knøtte-PC som kan bli en direkte utfordrer til Raspberry Pi 2. 

Gjennom en Kickstarter-kampanje har Next Thing Co,  selskapet bak CHIP, fått inn 627.000 dollar. Målet var opprinnelig å få inn 50.000 dollar, så man kan trygt si at målet er nådd. 

Annonse

Les også: Nå kan du få Windows 10 på Raspberry Pi 2

Men hvorfor skaper denne dingsen så mye oppstyr? Det er noen få grunner til det, men til gjengjeld er de svært gode grunner. 

67 kroner 
Prisen på CHIP blir nemlig 9(!) dollar, noe som tilsvarer rundt 67 norske kroner. Det er jo usannsynlig billig, og slår Raspberry Pi ganske kraftig – til tross for at også sistnevnte bare koster noen hundrelapper. 

Det som er ekstra interessant er jo at CHIP faktisk er en brukbar maskin. Den kjører Linux, har innebygd bluetooth og Wi-Fi.

Prosessoren er en 1Ghz R8 ARM, og maskinen har 512MB RAM og 4 GB flash-minne. I tillegg har den en USB-port og videoutgang (HDMI, VGA). 

Les også: Gjenopplev herlige PS1-klassikere med denne dingsen

Selskapet bak maskinen hevder at det er fullt mulig å spille spill på den, blant annet ved hjelp av en trådløs håndkontroller.

Å jobbe med dokumenter er også enkelt, og man kan benytte seg av den kraftige gratispakken Libre Office. Derfra kan man lagre dokumentene internt på maskinen, eller i «skyen». 

Saken fortsetter nedenfor. 

Siden CHIP har innebygd bluetooth, kan man koble den til spillkontrollere. (Ill.: The Next Thing Co. )

PC-«Gameboy»
En annen interessant greie er at man også kan kjøpe et annet produkt, kalt Pocket CHIP.

Dette er en portabel Gameboy-lignende gjenstand som består av en 4,3″ touch-skjerm. Den har også QWERTY-tastatur og tilbyr en batteritid på fem timer.

Greia med denne, er at man putter CHIP-maskinen inni, og på denne måten blir CHIP en portabel maskin som passer i baklomma.

Saken fortsetter nedenfor.

Slik ser den Gameboy-aktige portable PC-en ut. (Ill.: The Next Thing Co. )

Hvor skal det ende?   
Når dette skrives er det fortsatt 26 dager igjen av Kickstarter-kampanjen, så her kan vi nok forvente oss et svært høyt tall når kampanjen er ferdig. 

Blir CHIP en av de ti mest suksessfulle prosjektene på Kickstarter? Tiden vil vise. 

CHIP skal leveres fra og med desember i år. 

 

Kilde:
Ars Technica

 
Annonse
Annonse