Det skal ikke være mulig å være så GTA V-kriminell

Stjernesystemet i GTA-serien er kjent for de fleste.

I tidligere spill har det vært mulig å opparbeide seg seks stjerner (for øvrig ikke så positivt), men i GTA V er det tilsynelatende bare mulig å få fem stjerner. 

Hva har skjedd, hvorfor har de fjernet en stjerne? 

Annonse

Prøvde å lure spillet 
Flere blodfans av spillserien har forsøkt å komme til bunns i mysteriet, og det har blitt gravd dypt i koden. 

Nå har imidlertid en Reddit-bruker, ClicheUsername tatt i bruk en annen metode for å løse mysteriet. Personen kjørte «Cheat Engine», et program som gjør det mulig å teste koder og triks i spill. 

Les også: Slik er det å spille GTA V med Oculus

Det han gjorde, helt konkret, var å kjøre en kode som trigget seks stjerner i spillet. Man har tidligere funnet referanser til et seksstjerne-system i spillet, men ingen har testet det før. 

Skuffende resultat
Så hva skjedde? Absolutt ingenting, annet enn at politiet forsøkte å drepe ham i spillet. Håpet, eller målet, var vel å få både politi og militæret til å angripe, men til hans store skuffelse skjedde det ganske lite. 

Betyr dette at seks stjerner er meningsløst i GTA V? Vi aner ikke, men som Reddit-brukeren påpekte, krasjet spillet totalt da han prøvde å skru på syv stjerner. 

Les også: Nå braker det løs i «GTA V Online»

Da er det tydelig at det er rom for seks stjerner i spillet, men om det er fordi Rockstar ikke har giddet å fjerne referansen til seks stjerner i koden, eller om det er en helt annen grunn, vet vi ikke. 

Slik gikk det
En YouTube-bruker kommer med denne teorien: 

«Visuelt er det seks stjerner i spillet, men Cheat Engine gjør ikke at det faktisk er seks stjerner. Politiet er bare trestjerners-politi, for på 0:58 kan du i en brøkdel av et sekund se at stjernene blir til fire stjerner, etter å ha ødelagt politiet. Dette betyr at Rockstar hadde planlagt seks stjerner, men endret mening og endret det av en eller annen grunn», skriver brukeren. 

Nedenfor ser du i hvert fall hva som skjedde da ClicheUsername testet GTA V med seks stjerner: 

 

Kilde:
Kotaku

Annonse
Annonse