Så billig solgte de The Witcher 3

Nettstedet Green Man Gaming begynte plutselig å ta i mot forhåndsbestillinger av The Witcher 3: Wild Hunt, og prisen overrasket mange. 

Ba fans om å ikke kjøpe
Spillet kostet her 38.99 dollar – 35 prosent billigere enn den opprinnelige utsalgsprisen, som er på 59.99 dollar. 

Men tilbudet var kontroversielt. Det viste seg nemlig at aktiveringskodene man fikk ikke var solgt til Green Man Gaming av CD Projekt Red, utvikleren av The Witcher. 

Annonse

«Jeg vil pent be våre fans om å ikke kjøpe via GMG på dette tidspunktet. Vi har ikke solgt dem noen nøkler, og vi vet ikke hva som er opphavet til nøkelen», skrev CD Projekt Reds Rafal Jaki på spillets forum

Han lurte på om kodene kunne komme fra Nvidia-kampanjer, der produsenten av grafikkort gir kjøpere koder til spill. 

Full forvirring
Men hva har egentlig foregått? Slik det ser ut nå, har GMG kjøpt nøklene fra andre offisielle aktører, uten å ha vært i kontakt med CD Projekt Red først.

Les også: Det tar alt fra 25 til 200 timer å fullføre dette spillet.

«Vi kontrollerer alle digitale koder, og siden vi ikke solgte nøkler til GMG, kommer det som en overraskelse at de kjører en salgskampanje. Vi har tatt kontakt med dem for å finne ut hva kilden til nøklene deres er, men foreløpig har det ikke vært noen respons», sier Jaki til Eurogamer.

Responsen kom imidlertid til slutt, og i en pressemelding forklarer Green Man Gaming at de har kjøpt kodene fra noen av de andre samarbeidspartnerne til CD Projekt Red, og deretter solgt dem videre med tap.

Opp i pris
Ifølge pressemeldingen skal GMG ha vært interessert i et samarbeid med The Witcher-utvikleren, men ønsket var ikke gjensidig. 

Les også: Brukte PC-grafikk i Xbox-reklame

«Vi gjorde  dette fordi vi vil at så mange som mulig skal få spille dette fantastiske spillet», skriver nettstedet i pressemeldingen. 

Nå ser det ut til at prisen har gått opp igjen, til det originale utgangpunktet, på 59.99 dollar. 
 

Kilde:
Eurogamer

Annonse
Annonse