Apple nekter å kommentere dette

Amerikanske konkurransemyndigheter følger tett med på hva Apple sysler med i musikk-bransjen for tiden.

Må alle snart betale?
Det har i noen måneder blitt spekulert i at Apple og de store plateselskapene har funnet sammen for å finne ut en måte å ta knekken på reklamefinansert gratis-strømming.

«Universal mener – til tross for at det er begrensninger på gratisutgaven – at Spotify kun bør tilby strømming gjennom å betale for tjenesten. I dag koster det 99 kroner for abonnementet som gir ubegrenset strømming», skrev vi 23. mars.

Annonse

Apples nye musikk-app (strømme-delen av denne skal trolig avsløres på WWDC 8. juni) med strømme-teknologi fra Beats er en viktig brikke i denne planen.

Les også: Slik skal Apple å ta knekken på gratis-strømming.

Hevder det foreligger konkret informasjon
Nå er det dog mer enn bare spekulasjoner som har kommet til overflaten, for The Verge hevder å sitte på konkret informasjon som peker i den retning at Apple nå prøver å presse plateselskapene til å slutte å tilby reklamefinansiert musikk-strømming.

The Verge melder at flere personer fra konkurransemyndighetene i Statene allerede har intervjuet flere toppsjefer i plateselskapene om Apples måte å drive forretninger på.

Fortsatter er det for få som betaler
«Apple har brukt sin betydelige makt i musikkbransjen for å stoppe plateselskaper fra å fornye Spotifys lisens til å strømme musikken gratis. Spotify har i dag 60 millioner lyttere, men bare 15 millioner av dem betaler,» skriver The Verge.

Apples håp er at gratis-strømmingen opphever omtrent samtidig som de lanserer sin egen betal-strømme-tjeneste.

Prøver å kontrollere YouTube
Det faktum at den nye musikk-appen med den kommende strømmetjenesten blir å finne på samtlige støttede iOS-enheter, innebærer at Apple kan klare å knabbe til seg titalls millioner strømme-abonnementer på kort tid, og det fra null.

Apple skal også ha prøvd å få Universal Music Group til å fjerne sin musikk fra YouTube, mot at Apple betaler lisenspenger for musikken.

Apple ønsket ikke å kommentere saken ovenfor The Verge.
 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse