Denne nordmannen følger Apple med på

Silicon Valley (ITavisen:) Mathias Mikkelsen har slått seg opp i Silicon Valley med møte- og tidsplanleggeren Timely, som nå også finnes til Apple Watch.

Norsk gründer elsket av Apple
Vi møter Mikkelsen i travle Market Street i downtown San Francisco.

App-utvikleren leier kontorer, eller rettere sagt fire kontorpulter (for 700 dollar hodet), i kontorfelleskapet Runway i samme bygning som Twitter holder til.

Annonse

Trolig er Mikkelsens app, sammen med Trond Rossvolls Widget Weather, de to første norske Apple Watch-appene.

Gull-plass
Det spesielle med Timely, ikke minst i norsk sammenheng, er at den har fått masse skryt fra Apple.

Derfor har verdens største teknologi-selskap heiset opp Timely til Apple Watch høyt opp på App Store-forsiden – det er det ikke mange utviklere som kan skryte av.

Timely har gullplassering på App Store-forsiden til Apple Watch. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Det finnes innstillinger på klokka også, men det aller meste styres på mobilen, det er jo også mye enklere. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

– Som skapt for Apple Watch
150 000 har lastet ned Timely til iPhone. Nå håper Mikkelsen at klokke-utgaven skal gi selskapet hans enda et dytt opp på nedlastingslistene.

– Timely er helt perfekt til Apple Watch. Den er som skapt for denne klokka, skryter Mikkelsen til oss.

Timingen har vist seg å være perfekt. Appen som skal holde styr på hvor mange timer du jobber, ble lansert for ett og et halvt år siden – nok tid til at den har fått positive vibber fra Cupertino-selskapet og nok tid til at appen til iPhone var polert og gjennomtenkt nok til å utvikles til epleklokka.

Fortsatt mange begrensninger
Nå ser gründeren frem til at Apple åpner for muligheten til å kjøre ekte apps på selve klokka, og ikke via iPhone som er et krav per i dag (vi er begge enige om at det blir spennende å se hvordan Apple løser den batteri-utfordringen, selv om Mikkelsen ikke har opplevd at klokka dør før leggetid).

Det er heller ikke mulig å lagre media-filer, kun de småfilene appen trenger for litt mellomlagring og Bluetooth-kommunikasjon mot iPhone.

Ei heller den digitale kronen som brukes for å bla i innholdet på klokka er åpen for utviklere, men dette er Mikkelsen ganske sikker på at kommer på Apples utviklermesse WWDC 8. juni.

Det er ikke mange innstillinger på klokka, men denne er ganske viktig. Selv sverger Timely-utvikleren kun ha på vibrasjons-varsler. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Dette ikonet kommer du til å se mye av fremover. Det finnes allerede over 3500 apper til klokka. (Ill.: ITavisen)

Annonse
Annonse