Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft HoloLens fungerer akkurat som du ser i dette bildet i dag, men forbrukerversjonen er trolig flere år unna. Utviklerne får leke seg først. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Dette er mulig nå

Silicon Valley (ITavisen): Også i morgen blir det veldig spennende.

Silicon Valley (ITavisen:) Vi er tilstede på Microsofts Build-konferanse i San Francisco.

Selskapet snakket om Windows 10, HoloLens, Office 365, Azure og alt som har med utviklere å gjøre.

Pressekonferansen er ferdig for i dag, men vi anbefaler dere å følge med samme tid i morgen, da kommer det trolig ny maskinvare (Surface 4).

Windows Holographic Platform
Nå snakker de endelig om HoloLens igjen, de utrolige brillene som skaper virtuelle hologrammer i den virkelige verden.

Windows Holographic Platform er plattformen utviklere skal bruke for å utvikle apper, men allerede nå er det mulig å hive inn eksisterende Windows 10-apper inn i denne verdenen.

Microsoft demonstrerte HoloLens på scenen, men det er ikke alt: De har produsert flere hundre enheter for demonstrasjoner (blant annet Skype) på messegulvet. 

Project Spartan = Microsoft Edge
Microsoft har avslørt at Project Spartan blir Microsoft Edge, selskapets nyeste nettleser som er bygget inn i Windows 10.

Continuum blir en del av Windows 10 til mobiler for sømløs samarbeid mellom alle enheter med Windows 10.

Windows 10
Microsoft har akkurat avslørt at Aero Glass og Jump Lists kommer tilbake til Windows 10. Jo, også har de avslørt en helt ny funksjon: Windows Spotlight. Spotlight legger til app- eller Cortana-informasjon til en brukers låsskjerm.

(Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Developers, developers, developers
Selskapet vet de ligger langt bak Android og iOS, derfor gjør de det lettere å porte Android-apper over til Windows Phone ved hjelp av Windows 10.
 

De lover at 1 milliard enheter kommer til å kjøre Windows 10 om to til tre år, og poengterer at Android og iOS ikke er i nærheten av å være like store.

Jo, også har de akkurat avslørt Windows Store for Business, en egen app-katalog for å anbefale apper til kolleger.

Det har lekket enda en Windows 10-testversjon, men det er usikkert om Microsoft lanserer en ny byggversjon i løpet av Build.

Det er nemlig kun en uke siden de oppdaterte OS-et for Windows Insiders.

Microsoft-toppsjefen Satya Nadella er selvsagt tilstede på årets viktigste Microsoft-happening. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Selvfølgelig handler Microsoft Build om utviklere og Microsofts sky-plattform Azure, men det er også duket for snakk om forbrukerprodukter som Windows 10 og HoloLens. Det er også ventet ny maskinvare. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Stikkord: build2015, Silicon Valley