Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kan Facebooks nye app bli en hit? (Ill.: Facebook / Hello)

Kan den danke ut ringe-appen?

Facebook har lansert Hello.

Samtidig som at veldig mye har forandret seg i teknologiverden de siste årene, er det enkelte aspekter som har holdt seg noen lunde uforandret i samme periode.

Vil bli din foretrukne app
Ta ringeappen, for eksempel, eller talltastaturet, om du vil. Appen vi bruker for å foreta anrop, lagre kontakter og så videre, er ikke så veldig ulik fra telefon til telefon. 

Men nå vil Facebook gjøre noe med den saken. De vil med sin nye Hello-app for Android erstatte appen du vanligvis bruker når du skal ringe personer.

Les også: Dette betyr den nye Facebook-endringen for deg 

Det finnes uttalige lignende apper, som tilbyr mye av samme funksjonalitet, så Hello er ingen revolusjonerende nyhet. 

Nyhetsverdien ligger jo i at Facebook tross alt er en tjeneste veldig mange nordmenn bruker, og dermed har de et litt annet utgangspunkt enn mange andre lignende tjenester. 

Sjekker nummer automatisk
Hello kobles naturligvis opp mot Facebook-kontoen din, og bruker informasjonen om vennene dine for å presentere informasjon om dem når du er i kontakt med dem via appen. 

Blir du oppringt, kan Facebook automatisk identifisere nummeret, siden det sjekker det opp mot informasjonen som folk har tastet inn på Facebook. 

Hello bruker også VoIP (Voice over Internet Protocol) for å tilby gratis wi-fi-samtaler, en funksjon som har vært tilgjengelig i Messenger en stund allerede. 

Designmessig er appen i stor grad bygd på Googles Material Design-prinsipper, og består av fanene «Nylige samtaler», «Kontakter» og «Innstillinger». Og selve talltastaturet, selvfølgelig. 

Tilbyr Forretningssøk
En av kjernefunksjonene i Hello, er muligheten for å søke opp nummeret til lokale forretninger.

Trenger du nummeret til den lokale restauranten? Da kan du søke det opp via appen, og så lenge restauranten har en Facebook-side (med informasjon på) vil den dukke opp i søkeresultatet med både adresse, vurderinger fra brukere og nummeret – selvfølgelig. 

Denne muligheten har imidlertid Googles ringe-app hatt en god stund allerede. 

Hello er en gratis app, og finnes på Google Play. 

Kilde:
The Verge / Facebook

Stikkord: android, facebook, Hello