Annonse


Ville du sluttet å lage mat om noen lagde den for deg?

Matlaging blir av mange sett på som en hellig og takknemlig oppgave, men for andre er det bare nok en plikt i hverdagen. Og noen ganger er det begge deler. 

Men hvis du hadde fått valget om å få et kjøkken som lager maten for deg, ville du takket ja?

Foreløpig er det ikke en realistisk problemstilling (med mindre du har en tjener), men fremtidens roboter kan gjøre det til et seriøst spørsmål. 

Lager maten selv

Moley Robotics er allerede i gang med å lage en kjøkkenrobot som er i stand til å lage mat. Den er portabel, og består av både ovn, vask og robotarmer som kan snekre sammen rettene brukeren ønsker.

Annonse


Den følger naturligvis forhåndsprogrammerte oppskrifter, men det gjør ikke resultatet noe dårligere. 

Selskapet som har levert robotarmene, Shadow Robot Company, leverer også robotutstyr til NASA. 

«iTunes for mat»

BBCs Masterchef-vinner, Tim Anderson, har også vært delaktig i arbeidet med roboten. Han lagde en rett mens alle bevegelser ble analysert og overvåket i 3D.

Resultatet ble konvertert til en avansert algoritme som roboten kunne følge etterpå. Resultatet skal ha blitt en rett som var nærmest identisk med Andersons. 

Selskapet som utvikler kjøkkenroboten sier at den vil være en slags iTunes for mat. Tanken er at brukeren skal kunne velge matrett fra en meny, også fikser roboten resten. 

Ifølge Moley Robotics vil roboten vil tilgjengelig en gang i 2017 eller 2018, og vil koste mellom 15.000 dollar og 72.000 dollar, alt etter hvor avansert modellen man velger er.  

Kilde: 
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse