Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik ser den lille trådløse trackpad-en ut. (Ill.: MIT)

Hva med en trackpad på tommelen?

MIT vil gjøre fingeren din til et enda mer nyttig redskap.

Stemmeassistenter brukes i dag av mange for å utføre oppgaver som vanligvis krever en form form interaksjon med hendene. 

MIT-universitet ønsker imidlertid å tilby noe annet enn en stemmeassistent for å gjøre det samme.

De vil bruke fingeren for å gjøre fingeren unødvendig. Høres det forvirrende ut? 

Trenger ikke røre skjermen

Se for deg at du lager middag, og du rører i en stor bolle med mange ulike ingredienser.

Plutselig blir du usikker på hvilken neste ingrediens som skal oppi. Hva gjør du? Ser på oppskriften på nettet, selvfølgelig. 

Men med en enhet som MIT har utviklet, blir prosessen litt enklere. Med denne, som du fester på fingeren, kan du scrolle nedover nettsider uten å fysisk berøre skjermen. Enheten er rett og slett en trådløs trackpad. 

Den er designet for å gjøre det enkelt å utføre enkle oppgaver, slik som å svare/avvise telefonsamtaler, og svare på sms-er med forhåndsbestemte håndbevegelser. 

Like stor som en negl

Utviklingen av prototypen var utfordrende, fordi man her forsøkte å få en rekke tekniske løsninger presset sammen til en liten enhet.

Den består tross alt av flere sensorer, et batteri og tre ulike kretskort; bluetooth, mikrokontroller og en kapasitiv berøringssensor.

Det var også en utfordring å få antennesystemet til å virke, for den må være såpass langt unna de andre kretskortene at signalene ikke forstyrrer hverandre. 

MIT-studentene som står bak prosjektet klarte imidlertid å finne løsningene, så nå står de igjen med en enhet som er på størrelse med en negl. 

Når og om dette vil bli et kommersielt produkt, vites foreløpig ikke. 

Kilde: Geek.com

Stikkord: mit, mus, trackpad