Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook vil gjøre det lettere for deg å vise vennene dine hva du gjør. (Ill.: Facebook)

Snart kan du vise deg som «borte» i Facebook-chatten

Mark Zückerberg & Co tester ny funksjon.

Da vi brukte IM-tjenester for noen år siden, for eksempel MSN, var det svært vanlig å endre statusen sin. Var du ved tastaturet, stod du som pålogget. 

Var du borte fra tastaturet, kunne du sette på en «Borte»-innstilling, slik at vennene dine ble informert om at du var utilgjengelig. 

Facebook har også blitt brukt til statusoppdateringer siden oppstarten, men ikke på akkurat samme måte. 

Les også: Nå trenger du ikke besøke Facebook for å bruke Messenger

Man kan poste oppdateringer om hva man gjør, men ikke på samme måte som Facebook nå tester på Australske og Taiwanske brukere. 

Saken fortsetter nedenfor. 

Slik ser den nye statusfunksjonen ut på iOS. (Ill.: Facebook)

Sveip til høyre for å se hva venner gjør

For det sosiale nettverket tester nå en ny funksjon som lar deg endre statusen din slik at den blir synlig for vennene dine i chat-menyen. 

Når du sveiper til høyre vil du få opp vennene dine som vanlig, men under navnene deres vil det nå være et eget statusfelt som opplyser om hva personen driver med.

Man kan selvfølgelig velge selv hva man vil skrive i dette feltet. Ser du på Game of Thrones?

Da kan du skrive dette slik at dine nærmeste venner vet at du er opptatt. Kan dette være slutten på «Hvorfor svarer du ikke, du har jo sett meldingen?»-mas? 

Den nye funksjonen, som foreløpig bare er i en testfase, fungerer på både iOS og Android og vil trolig rulles ut til flere brukere når Facebook sier seg fornøyd med tjenesten.  

Kilde: 
The Verge

Stikkord: facebook