Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Pocket gir leselyst i lange baner. News360 holder deg oppdatert på nyhetsbildet, og vel så det. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Elegant leselyst

Disse to gjør hverdagen bedre.

Vi er tilbake med anbefalinger og en introduksjoner til to nye programmer vi ikke lenger kan leve uten (ok da, så hadde vi overlevd, men det er en verre skjebne enn koffein-fri kaffe på morgenen):

News360 og Pocket.

Vi anbefaler begge på det varmeste
Hørt om Simplenote og Telegram? Ikke?

Da bør du sjekke dem ut med en gang – du kan jo starte med vår mini-anmeldelse av dem.

Denne gang er det ikke sky-notater og lynmeldinger vi tar for oss, men Pocket, en app som lagrer og formaterer artikler (henholdsvis «longreads») og News360, en app som lager et personlig magasin for deg (tenk Flipboard, bare bedre).

Last ned News360 til iOS, Android, Windows Phone, eller bruk den i nettleseren.

Last ned Pocket til iOS, Android, eller bruk den i nettleseren.

Pocket
De aller beste programmene behøver man ikke å si noe mye om. I beste fall fyller det et behov uten å gjøre noe mer av seg. Her treffer Pocket blink.

Hvor mange ganger har du ikke kommet over en lengre artikkel på nett, men akkurat da har du bare ikke tid å lese?

* Last ned Pockets nettleser-utvidelser.

Vi anbefaler på det sterkeste nettleser-utvidelsen til Firefox, Chrome eller Safari. Ett trykk, og artikkelen dukker opp her. Kjempesmart når man er ute og reiser, og plutselig er uten nett (husk å starte Pocket på enheten din, så den lagres der, og ikke må lastes ned). (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Perfekt formatering gang på gang, år etter år
Pocket lagrer artikkelen og formaterer teksten i samme slengen så du ikke lesses over av andre elementer enn teksten og bildene som tilhører artikkelen.

Selvsagt sky-lagrer Pocket, så det spiller ingen rolle hvilken enhet du fortsetter å lese på, eller på hvilken du først lagrer.

Når du er helt ferdig å lese en artikkel, trykk på ferdig-ikonet, og den arkiveres. Pocket er gratis, men betaler du kan du lagre alt du har lest i arkivet.

Nydelig formatering i nettleseren. Vi har ikke opplevd problemer med noen artikler, og det har blitt mange hundre. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

News360
Markedet har nærmest eksplodert over med apper som lager et personlig magasin for deg, basert på hva du interesserer deg for.

Flipboard var killer-appen til iPad tilbake i 2010, men ting forandrer seg, og vi synes Flipboard prøver å gjøre for mye hele tiden – vi ønsker jo bare å orientere oss i nyhetsbildet hver dag, på enklest måte.

Av den grunn synes vi News360 gjør jobben mye bedre.

At denne appen ikke omtales like mye som Flipboard, det prøver vi å gjøre noe med her og nå ved å gi den litt kjærlig omtale. Den fortjener det virkelig.

Velg blant populære tema, eller finn dine egne. Alt er lett med News360. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Magisk
Vi vet ikke hvordan News360 gjør det, men vi opplever til stadighet at den serverer oss viktige nyheter vi ikke får med oss andre steder.

Dessuten er det omtrent ikke noe grensesnitt å snakke om.

Alt handler om artiklenes innhold. Det er enkelt å komme igang og sette opp dine favoritt-temaer. Du behøver forøvrig bare gjøre dette en gang. Alle endringer lagres i profilen din.

Fra hjem-seksjonen finner du de viktigste nyhetene fra alle temaene dine, og serverer dem et sted. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Stikkord: Tips