Annonse


Google vil bli operatøren din

Se for deg at du i fremtiden slipper SIM-kort og slipper å ha abonnement som binder deg til operatøren. 

Det er hva Google har i tankene med «Project Fi. Ryktene om at selskapet ønsker å gjøre dette, har svirret en stund nå, men detaljer om prosjektet ser nå ut til å være lekket.

Androidpolice melder nemlig om en ny Google-app (ikke bekreftet at den fra Google) som inneholder informasjon om selskapets kommende tjeneste.

I applikasjonen er det flere valgmuligheter, man kan betale fakturaer, aktivere abonnement og følge med på databruk. 

Annonse


Du kan også, angivelig, bestille deg nytt nummer direkte fra appen. 

Baserer seg på dataforbruk

Man skal ifølge Androidpolice betale for en viss mengde GB i måneden.

Hvis man ikke bruker det opp innen slutten av måneden, vil de resterende GB overføres til neste måned. Man kan når som helst starte/stoppe abonnementet. 

Vi vet ikke så mye mer om Googles angivelig kommende tjenesten, men dersom dette er legitim informasjon, blir det spennende å følge med fremover. Kan Google for alvor ta steget inn i operatørverden? 

Vil forbedre teknologien

Om de i det hele tatt prøver seg på det, er foreløpig usikkert. I første omgang vil de trolig forbedre dagens teknologi. 

«Vi prøver å demonstrere innovasjoner som at brutte samtaler automatisk kobler seg på igjen om det skulle skje noe i den ene eller andre enden. Det er slike ideer vi forestiller oss», uttalte produktsjef Sundar Pichai til The Verge. 

Tjenesten vil trolig lanseres i USA om noen måneder. 

Kilde:
Androidpolice / The Verge

Annonse