Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples nye smartklokke ble utsolgt bare timer etter at forhåndssalget ble åpnet. (Ill.: Trond Bie / ITavisen)

Tror Apple solgte 1 million første dag

Estimerte salgstall er klare.

Apple kan ha solgt nesten 1 million eksemplarer av sin nye og første smartklokke, Apple Watch. Det melder Slice Intelligence

Les også: Nå har vi testet den

«Slice Intelligence estimerer at 957.000 personer i USA forhåndsbestilte Apple Watch på fredag, den første dagen klokka var tilgjengelig for salg.»

Selskapet, som analyserer handel på nettet, har hentet dataene fra 9.080 brukere som har godtatt å få kvitteringer pr e-post.

Jo større, jo bedre? 

Ut i fra disse dataene estimerer Slice Intelligence blant annet at 71 prosent av kundene har kjøpt 42mm-utgaven. Det ble altså populært å gå for store reimer denne gangen. 

Dette bildet viser hvilken klokke som foreløpig er mest populær blant Apple-kundene. (Ill.: Slice Intelligence)

Vil ikke kommentere

32 prosent av alle som kjøpte aluminiumsutgaven av Sport-versjonen, skal ha gått for 38mm. Av de som kjøpte klokka i rustfritt stål, var det 24 prosent som gjorde det samme. 

Tallene gjelder kun salg i USA, så dette trenger ikke være representativt for hele kundeutvalget, men en pekepinn gir det jo. 

Apple har ikke ønsket å kommentere salgstallene foreløpig, heller ikke Slice Intelligence sine estimater. Kanskje kommer de på banen om noen dager? 

Kilde:
Macrumors

Stikkord: apple watch