Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples nye MacBook-serie er umulig tynn og veldig, veldig pen, men det merkes at den har en CPU som ikke er i nærheten av MacBook Pro eller nyeste Air. Mange vil likevel velge denne fremfor de kraftigere modellene grunnet plassbesparelsen, den nye styreflaten og ikke minst grunnet utseendet. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Vi var redd den skulle knekke

Silicon Valley (ITavisen): Ufattelig tynn, men det merkes at ytelsen ikke er på topp.

San Francisco (ITavisen:) Samtidig som Apple lot håpefulle få teste Apple Watch for første gang i sine egne butikker, ble nye MacBook lagt ut for salg.

Les våre eksklusive artikler fra Silicon Valley.

ITavisen kommer tilbake med en fullverdig test av Apples nye MacBook så fort det lar seg gjøre.

MacBook er en mesterklasse i design
Også denne kan testes i Apple Stores, så vi gjorde selvsagt det samtidig som vi tok en titt på Apples første smartklokke.

Vi har alle hørt om hvor utrolig tynn nye MacBook er. Det er en ting å se bilder og lese om det, noe helt annet er det å holde i en.

Den er utrolig tynn.

Så tynn at Apple var nødt til å lage et helt nytt tastatur som omtrent er helt flatt. Det vil nok kreve litt tilvenning, men det føltes helt OK under vår korte test, så vi tror ikke det blir en plage.

Sa vi at den er tynn? Man er redd den skal knekke når man tar i den. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

På avstand skiller den seg ikke så mye ut, bortsett fra høyttaler-grillene, men når du plukker den opp er det nesten ingenting å ta i. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Enda bedre styreflate
Vi merket oss også en veldig flott forbedring:

Når vi testet nye MacBook Pro la vi merke til at den nye berøringsflaten som simulerer fysiske trykk ikke var følsom nok.

Dette problemet er løst med denne maskinen (trolig en nyere OS X-versjon?) slik at man kan en-klikke seg rundt ved kun en veldig lett tap på styreflaten. Det er veldig behagelig.

Klassisk Apple-designspråk og materialvalg. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
For mange vil mangelen på full-størrelse-USB-porter være god nok grunn til å velge en annen maskin. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
En veldig enkel test for å få en viss anelse om hvor ytelsen befinner seg, er å åpne mange apper og aktivere Mission Control. På denne maskinen hang animasjonene etter. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Stikkord: macbook, Silicon Valley