Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ben Farrell trivdes ikke i Apple, og årsaken var dårlig arbeidskultur, ifølge ham selv. (Ill.: ITavisen / Road Less Travelled)

Eks-ansatt: – Derfor sa jeg opp jobben i Apple

Tegner et bilde av en usunn arbeidskultur.

«Jeg har akkurat rømt fra Apple-institusjonen. Jeg har levert min oppsigelse, og flyktet gjennom de lyse hvite korridorene, som er prydet av krasse og fargerike bilder av iPhoner fra fortiden»

Tidligere Apple-ansatt Ben Farrell har skrevet en lang og detaljert forklaring på hvorfor han nylig valgte å si opp jobben sin i selskapet. 

I blogginnlegget kommer Farrell med med til dels oppsiktsvekkende påstander om Apples interne arbeidsforhold. 

Farrell var ansatt for å forbedre kundeservicen i selskapet. 

Høye krav

Arbeidsforholdene hos fabrikkarbeiderne i Kina skal være svært dårlig, og selskapet har tidligere fått kritikk for at fakbrikkleverandøren har brukt barnearbeidere i landet. Men denne gangen er kritikken rettet mot arbeidskulturen innad i selve Apple. 

Farrell hevder at det forventes at de ansatte arbeider 16 timer hver dag, og at dagen er fylt med «møter etter møter, etterfulgt av flere møter». Han skriver videre at det ikke ble «vist noen nåde» dersom det var sykdom i familien, bryllup, begravelser eller andre familiekriser. 

Følte seg mobbet

Han retter også kritikk mot ledelsen. 

«Ledelsen var ikonsekvent, humørsyk og uberegnelig», skriver han, og legger til at han kunne få agressive og trakasserende meldinger hvert femtende minutt på kvelden, med spørsmål som «Er du online? Statusen din viser deg som borte – er du der» ?». 

Farrell beskriver i det hele tatt en utrivelig og usunn arbeidskultur, der individet ikke blir respektert. 

Vil ikke kommentere

Apple har ofte strenge kausuler i kontraktene sine der arbeidstakeren går med på å ikke uttale seg om konfidensiell informasjon. Derfor er det ganske sjelden vi ser eller hører om tidligere Apple-ansatte sine erfaringer fra selskapet. 

Man skal naturligvis være forsiktig med å trekke konklusjoner ut i fra enkelthistorier – vi vet ingenting om Ben Farrell og hans historie i selskapet. Men samtidig kan man heller ikke utelukke at noe av det han sier stemmer. 

«Endelig. For første gang på to år føler jeg meg lett, kreativ og inspirert. Jeg er nå et eget individ med egne kreative ideer, tolkninger, verdier og holdninger. Jeg er fri», skriver Farrel. 

Apple har ikke ønsket å kommentere saken. 

KIlde: Road Less Travelled

Stikkord: Apple. Ben Farrell