Vil utvikle verdens mest avanserte datamaskin

Jeff Hawkins ble først kjent som grunnleggeren av mobilselskapet Palm, men han har senere viet livet sitt til kunstig intelligens, i hovedsak kunstig intelligens basert på konsepter om hjernen. 

Selskapet hans, Numenta, har ikke hatt noen særlig påvirkning på dagens teknologi, til tross for flere interessante forskningsprosjekter. Nå får imidlertid Numenta og Hawkins drahjelp, for IBM skal ta tak i selskapets arbeid, og forske videre på det. 

Dette melder MIT Technology Review

Annonse

– Vil gjenskape nøyaktig

IBM skal ha opprettet en arbeidsgruppe på rundt 100 personer, og sammen skal de jobbe på  Cortical Learning Center, som den nyopprettede laben er kalt internt. 

Der skal de blant annet teste avanserte algoritmer, som imiterer hjernens handlemåte. Tolkning av satellittbilder er blant oppgavene de jobber med. IBM skal nå forsøke å finne måter å implementere algoritmene i maskinvare på. 

Jeff Hawkin mener vi har fokusert for lite på hjernen når det gjelder teknologiutvikling. Han mener det er naturlig at vi bør se på den aller kraftigste datamaskinen i verden, når vi skal lage en kunstig utgave. 

– Vårt mål er ikke å være inspirert av biologien: Vi vil gjenskape den nøyaktig, sier Hawkins. 

Kilde: MIT Technology Review

Annonse
Annonse