Nå trenger du ikke besøke Facebook for å bruke Messenger

Messenger er en populær Facebook-tjeneste, og for enkelte er det kanskje denne tjenesten som gjør at man velger å være medlem av nettstedet i utgangspunktet. 

Uansett; nå har Facebook lansert Messenger som en frittstående tjeneste i nettleseren. Gjennom domenet Messenger.com kan du nå logge inn med din Facebook-konto, og få tilgang til chatte/meldingstjenesten uten å måtte innom Facebook først. 

Nettleserutgaven er foreløpig tilgjengelig kun på engelsk, men støtte for flere språk er på vei, ifølge The Next Web. 

Annonse

Hva med tredjepartsappene? 

Designmessig er Messenger i nettleseren akkurat som forventet. Den er ganske simpel – det er ikke mange menyer eller knapper å forholde seg til. Det er stort sett selve meldingsfunksjonen som tar opp plass, og det er jo en god ting. 

Les også: Med denne får du apper i Messenger

Støtte for tredjepartsapplikasjoner ser imidlertid ikke ut til å være integrert foreløpig, for eksempel må man gjøre det på gamlemåten dersom man ønsker å sende GIF-er til personer på kontaktlista. 

Akkurat det har blitt mye lettere gjennom appen på mobilutgaven av Messenger.  

Uoffisiell Mac-app

Samtidig som at Faceook selv lanserte Messenger.com, har noen andre utviklet en uoffisiell Mac-versjon av tjenesten. Den ser nærmest identisk ut som den offisielle tjenesten, men er altså ikke offisiell. 

Denne Mac-appen mangler imidlertid støtte for varsler (foreløpig) og det er heller ikke mulig å laste opp bilder. Utvikleren,  Josh Puckett, sier imidlertid at dette jobbes med og skal være på plass om ikke så lenge. Frem til da kan du hente appen, som er basert på åpen kildekode, fra denne adressen

Kilde: The Next Web / 9to5Mac

 

 

Annonse
Annonse