Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå kan du teste Spartan, den er nemlig med i nyeste testutgave. (Ill.: Microsoft)

Last ned Spartan til Windows 10

Med i den nye testutgaven.

Microsoft har endelig fått på plass det som trolig er den mest omtalte og spennende nyheten i kommende Windows 10, nemlig nettleseren Spartan.  

Spartan skal som kjent erstatte Internt Explorer, og i den nyeste preview-utgaven av OS-et, byggversjon 10049, er denne erstattingen gjennomført.  

Nå er Spartan hovednettleser

Installerer du denne testutgaven av Windows 10, vil du oppdage at Spartan er valgt som hovednettleser.

Les også: Så kjapp er Microsofts nye nettleser

Internet Explorer er fortsatt inkludert i denne testversjonen, men blir langt i fra markedsført noe særlig. Ikke så overraskende, vi vet jo fra før at Microsoft satser alle kortene på Spartan fremover. 

Spartan består av en motor som er en kraftig modifisert utgave av IE-motoren Trident, og har blant annet et helt nytt grensesnitt. 

Oppdater nå

For å få tak i Spartan må du skaffe deg nyeste testutgaven, det gjør du enten ved å oppdatere din eksisterende utgave, eller registrere deg som en Windows Insider

Det aller meste skal fungere i denne versjonen, men den har også noen foreløpige mangler. Nedlastingshåndteringen er fortsatt mangelfull, og utvidelsesfunksjonen er fortsatt under arbeid. Bortsett fra det skal det meste virke. 

Kilde:
Neowin

 

Stikkord: Microsoft, spartan, windows 10