Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Twitter tar opp kampen med Meerkat. (Ill.: Periscope)

Med denne appen kan du ha din egen direktsending

Her er Twitters svar på Meerkat.

Det er bare noen uker siden Meerkat ble lansert. Denne appen gjør det mulig for hvem som helst å strømme video fra telefonen og ut til hele verden. 

Meerkat ble en hit under årets South by Southwest-festival (SXSW), og selv om appen ikke er gammel, har den allerede fått over 400.000 brukere, ifølge Meerkat-sjef Ben Rubin. 

Slik svarer Twitter

Appen baserer seg i stor grad på Twitter og bruker blant annet det sosiale nettverkets innloggingssystem. I tillegg brukte tjenesten Twittters social graph-system for å finne personer man kunne følge. Denne muligheten fjernet imidlertid Twitter. 

Og nå slår de enda sterkere tilbake. Twitter lanserer nå Periscope, en app som minner stort om Meerkat. Twitter kjøpte Periscope i januar, og tjenesten har siden da hatt betastatus. 

Også i denne appen er poenget at brukeren skal kunne direktestrømme video fra telefonen og ut i den store verden. 

Frittstående app

I motsetning til Meerkat er (ironisk nok) Periscope totalt adskilt fra Twitter. Appen bruker ikke noe av Twitters plattform og står helt på egne ben, som en selvstendig app. Det er et taktisk og bevisst valg, noe lignende de gjorde da de kjøpte Vine. 

Perscopes grunnlegger, Kayvon Beykpour, uttalte følgende til Re/Code: 

– Det er virkelig vanskelig å forandre folks oppfattelse av hva et produkt er etter det har eksistert i over sju år. Selv om andre funksjoner fortjener å eksistere på innsiden av Twitter, tror jeg ikke det er riktig å lansere (på Twitter) en ny opplevelse som vi synes er spesiell. 

Periscope er gratis, men er foreløpig kun tilgjengelig for iOS. 

Kilde: The Verge

Stikkord: Meerkat, Periscope, twitter