I Nord-Irland skal alle elever spille Minecraft

Kulturdepartementet i Nord-Irland støtter offisielt ordningen, som går ut på at 200 skoler, 30 bibliotek og ulike organisasjoner skal få tilgang til Minecraft-spillet i utdanningssammenheng. 

De får riktignok ikke den vanlige utgaven av spillet. De får en modifisert utgave, kalt MinecraftEDU, som er beregnet på læring. 

Denne utgaven ble skapt av en gruppe spillutviklere fra USA og Finland, og utviklerne hevder at MinecraftEDU allerede brukes av mer enn 3.000 lærere og flere hundre skoler verden over. 

Annonse

Nå som Nord-Irland innfører Minecraft i skolen, skrives det imidlertid historie, i og med at det er første gang spillet skal distribueres over en hel region.  

– Betydelig potensal

Minecraft ble lansert i 2011 av det svenske selskapet Mojang. Siden den gang har spillet blitt solgt i 60 millioner kopier for både PC, smarttelefoner og konsoller. 

– Dette er arbeid som barna virkelig ønsker å holde på med. Hvis man klarer å høste noe fra den entusiasmen, energien og kreativiteten ender man opp med en betydelig læringsmulighet. 

Kilde: The Gurdian

Annonse
Annonse