Se hva Messenger kan nå

San Francisco (ITavisen:) Mark Zuckerberg stod på scenen under årets utviklermesse Facebook F8. Vi var der.

Messenger Platform
Den største nyheten for forbrukere, i hvert fall hittil, er Messenger Platform. Akkurat som ryktet noen dager før messestart har Facebook åpnet opp Messenger for utviklerne, i første omgang håndplukkede utviklere.

En gif-utvidelse til Messenger er den første som ble avslørt. Du kan forhåndsvise gif-en før du sender den til en Messenger-kontakt.

Annonse

Ikke revolusjonerende, men morsomt nok. Vi tror det vil komme en haug med utvidelser. 600 millioner mennesker er jo aktive på Messenger hver måned.

De nye appene kan (40 totalt) du ta i bruk allerede nå ifølge Facebook, men vi har ikke sett noe til funksjonen enda.

Sikkerhet
Samtidig som selskapet introduserte utvidelser, har de også åpnet Facebook-plattformen slik at alle typer apper lettere kan kommunisere mot Facebooks egne, og like viktig:

Facebook har inngått partnerskap med andre store teknologi-selskap for å sikre plattformen sin, blant annet mot spam-angrep.

Som Zuckerberg påpekte i forbindelse med fjorårets spam-angrep, så brukt hackerne den gang andre selskap sine plattformer for å angripe Facebook.

Slik legger man til utvidelser til Facebook Messenger. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Pakkesporing i Messenger
En annen veldig nyttig utvidelse er muligheten til å få pakkevarsler levert direkte til Messenger. Det er selvsagt opp til nettbutikken å implementer denne utvidelsen på sin nettside.

Du vil kunne følge med på hvor pakka er på et sanntidskart. All informasjon mellom kjøper og butikk lagres i en Messenger-samtale.

Handleopplevelsen ser ut som en personlig samtale. Tjenesten lanseres om noen uker i USA.

Utviklere kan starte allerede i dag på messenger.com/platform.

Neste steg etter video er VR. Facebook kommer til å svære tilstede, naturlig nok, etter oppkjøpet av Oculus. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Facebook på alt, og overalt
Facebook introduserte også sitt eget Internet of Things-SDK kalt Parse (blog.parse.com). På sikt vil du kunne åpne garasjeporten ved hjelp av Facebook.

En annen nyhet som går rett i strupen på Google er Facebook Embedded Video Player. Navnet er selvforklarende: Den nye spilleren gjør det enkelt å implementere videoer fra Facebook på egen nettside. Embedded Video Player er tilgjengelig nå.

Facebook har kjøpt store tjenester de siste årene. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Messenger utvidelses-partnere. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Annonse
Annonse