Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook har akkurat startet, men kursen er staket ut: VR, VoIP, flere plattformer og Internet of Things. At selskapet har som mål å bli Google, Microsoft og Apple er klinkende klart nå. Med sin gigantiske og aktive brukermasse, som allerede er koblet til Facebook på mange måter (tenk bare på hvor mange tjenester som nytter seg av Facebook-innlogging), har de muligheter som få andre. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Facebook har avslørt sine enorme fremtidsplaner

Silicon Valley (ITavisen): Slik skal de bli like dominerende som Google, Apple og Microsoft.

San Francisco (ITavisen:) Er du lei Facebook? Bare vent, de har såvidt begynt.

Facebook har gode muligheter til å bli enorme
De fleste av oss tenker ikke på Facebook som noe særlig mer enn et sted å dele bilder og holde kontakten med venner og bekjente på.

Facebook skal fortsette å ha dette som grunnpilar, fordi det vil drive vekst for andre veldig viktige teknologi-segment som nå for alvor løfter Silicon Valley-selskapet fra sosialt nettsamfunn, til Microsoft, Apple og Google-utfordrer.

Dette er første gang vi er tilstede på Facebooks F8-utviklermesse i San Francisco, men neppe den siste.

Fordi; Denne messen kommer til å vokse i voldsomt takt akkurat som ambisjonsnivået til Mark Zuckerberg – noe vi fikk erfare allerede de første morgentimenene her i San Francisco på messens første dag.

Les også: Se hva Messenger kan nå.

Facebooks utviklermesse F8 er ikke så stor enda, men det kommer den til å bli. I år er det 2000 utviklere og rundt 200 pressefolk tilstede – det er ingenting sammenlignet med Consumer Electronics Show og Mobile World Congress. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

VR og IoT
At Facebook gjør det mulig for utviklere å lage utvidelser til Messenger er moro nok (ja til gif-er!), men det blir småtteri når man vet at de har store planer for andre segmenter av bransjen man tradisjonelt ikke forbinder med nettsamfunn og lynmeldinger.

De eier Oculus (VR-selskapet tar opp mye av messehallen) – den mest lovende teknologien og allerede en VR-plattform i seg selv, dessuten skal de integrere VR-oppleveser i Facebook til nettleseren, og i appene sine.

Les også: Oculus Rift kommer trolig ikke i år.

Facebook har såvidt begynt med integrasjon mot Internet of Things. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Også VoIP begynner å blir en stor tjeneste for dem. Allerede står de for 10 prosent av alle verdens VoIP-samtaler, skrøt Zuckerberg under sin pressekonferanse tidligere i dag morges California-tid.

Som om ikke det var nok vil de ta kontroll over alle dingsene våre også:

Sparse er navnet på Facebooks Internet of Things-plattform som vil koble alt fra buksa til garasjeporten mot Facebooks apper og tjenester.

Spill ble ikke gitt så mye plass i år, men det er klart underholdning er viktig nå som de eier Oculus. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Facebooks utviklermesse har avslørt selskapets store mål. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Stikkord: facebook, Silicon Valley