Facebook har avslørt sine enorme fremtidsplaner

San Francisco (ITavisen:) Er du lei Facebook? Bare vent, de har såvidt begynt.

Facebook har gode muligheter til å bli enorme
De fleste av oss tenker ikke på Facebook som noe særlig mer enn et sted å dele bilder og holde kontakten med venner og bekjente på.

Facebook skal fortsette å ha dette som grunnpilar, fordi det vil drive vekst for andre veldig viktige teknologi-segment som nå for alvor løfter Silicon Valley-selskapet fra sosialt nettsamfunn, til Microsoft, Apple og Google-utfordrer.

Annonse

Dette er første gang vi er tilstede på Facebooks F8-utviklermesse i San Francisco, men neppe den siste.

Fordi; Denne messen kommer til å vokse i voldsomt takt akkurat som ambisjonsnivået til Mark Zuckerberg – noe vi fikk erfare allerede de første morgentimenene her i San Francisco på messens første dag.

Les også: Se hva Messenger kan nå.

Facebooks utviklermesse F8 er ikke så stor enda, men det kommer den til å bli. I år er det 2000 utviklere og rundt 200 pressefolk tilstede – det er ingenting sammenlignet med Consumer Electronics Show og Mobile World Congress. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

VR og IoT
At Facebook gjør det mulig for utviklere å lage utvidelser til Messenger er moro nok (ja til gif-er!), men det blir småtteri når man vet at de har store planer for andre segmenter av bransjen man tradisjonelt ikke forbinder med nettsamfunn og lynmeldinger.

De eier Oculus (VR-selskapet tar opp mye av messehallen) – den mest lovende teknologien og allerede en VR-plattform i seg selv, dessuten skal de integrere VR-oppleveser i Facebook til nettleseren, og i appene sine.

Les også: Oculus Rift kommer trolig ikke i år.

Facebook har såvidt begynt med integrasjon mot Internet of Things. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Også VoIP begynner å blir en stor tjeneste for dem. Allerede står de for 10 prosent av alle verdens VoIP-samtaler, skrøt Zuckerberg under sin pressekonferanse tidligere i dag morges California-tid.

Som om ikke det var nok vil de ta kontroll over alle dingsene våre også:

Sparse er navnet på Facebooks Internet of Things-plattform som vil koble alt fra buksa til garasjeporten mot Facebooks apper og tjenester.

Spill ble ikke gitt så mye plass i år, men det er klart underholdning er viktig nå som de eier Oculus. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Facebooks utviklermesse har avslørt selskapets store mål. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Annonse
Annonse