Vi trodde vi testet feil Macbook Pro

San Francisco (ITavisen:) Force Touch-teknologien i MacBook Pro er så lik den fysiske klikkingen på de gamle styreflatene, at vi trodde vi testet en eldre modell.

Imponerende konservativt
Det er imponerende hva Apple har fått til. 

Dette føles ikke som ny teknologi, fordi det er akkurat som å trykke ned en fysisk knapp, men ingenting beveger jo på seg. Veldig finurlig.

Annonse

Vi trodde ikke helt på TechCrunch da de tidligere denne måneden skrev at Force Touch føles akkurat som som klikkingen på de gamle modellene – til vi testet en MacBook Pro.

Vi kan ikke poengetere nok hvor likt det føles.

MacBook Pro 2015 ser helt lik ut på utsiden, men har en helt ny styreflate, er litt kjappere og har noe bedre batterilevetid. (Ill.: ITavisen)

Forsiktig start
Det er jo både en fordel og litt kjipt at man ikke merker forskjell. En fordel fordi det ikke krever mye til tilvenning, kjipt fordi det ikke gir en wow-effekt, det føles jo så likt.

Apple kunne gått bananas og lesset på med vibrasjoner og ekstra-klikk i hele OS X, men de holder i kjent stil tilbake.

Styreflaten kunne med fordel vært enda litt mer sensitiv slik at det hadde vært enda enklere å trykke på elementer på skjermen. Muligens optimaliserer Apple dette i en kommende OS X-oppdatering. Vi håper det.

Trykk litt hardere på styreflaten over et ord for å hente opp ordboka. Praktisk. (Ill.: ITavisen)

Utviklere har tilgang
Det er heller ikke så mye Force Touch kan brukes til enda. Du kan trykke ned med litt mer tyngde enn vanlig for å slå opp ord, forhåndsvise en fil, tegne og skrive med forskjellig trykk og opprette en ny kalenderhendelse i Apple Calendar.

Bortsett fra dette er det ikke bygget inn noe mer enn i OS X.

Heldigvis har Apple åpnet opp Force Touch for utviklere. Det blir spennende å se hva de får til fremover.

Det var ingen MacBook eller Apple Watch å skimte i Apples flaggskip-butikk på Market Street i San Francisco (vi må vente til halvveis ut i april for begge), men Beats-hodetelefoner poserte selvsagt. (Ill.: ITavisen)

Annonse
Annonse