Test helt ny strømmetjeneste gratis i ett år

Tidligere Hulu-sjef, Jason Kilar, annonserte i fjor en splitter ny strømmetjeneste kalt Vessel

Dette er en videotjeneste som tar sikte på å gi seeren unikt innhold før det dukker opp på andre etablerte kanaler, eksempelvis YouTube. 

Nå har tjenesten blitt åpnet opp gjennom en offentlig betautgave. 

Annonse

Full tilgang til tjenesten koster i utgangspunktet 2.99 dollar, men registrerer du deg innen 72 timer skal du få gratis tilgang i et helt år, heter det i et blogginnlegg

Les også: Endelig kommer Apple TV-boksen alle har ventet på i mange år

Poenget med det er ganske enkelt. For at Vessel skal kunne bli interessant for videoprodusenter, må tjenesten ha en stor brukerbase. En gratisabonnement for et år, er lokkemiddelet som skal skaffe disse brukerne. 

Vessel er også tilgjengelig for iOS. (Ill.: Vessel)

Men hva får du egentlig? 

Før var det etablerte kanaler og kjente personer som var stjernene på nettet – nå kan hvem som helst klatre opp sigen og bli sin egen stjerne. 

Over 30 såkalte YouTube-creators (produsenter) har inngått samarbeid med Vessel, men ikke alle er klare i betautgaven. Når tjenesten lanseres for fullt skal det imidlertid være over 130 innholdsprodusenter med på laget. 

Les også: Dette er YouTubes musikktjeneste

Les også: Dersom Apple gjør dette bryter de en lang tradisjon

Åpningen av Vessel kommer i en interresant tid der videotjenester kjemper om innholdsprodusentene.

Kan de kapre YouTube-partnere? 

Det har allerede vært spekulert i om YouTube kommer med en betalingsbasert on demand-løsning. Bakgrunnen for det skal være at YouTube mister stadig flere partnere til konkurrerende tjenester, slik som Vimeo og Hulu.

Disse tjenestene forsøker å tilby partnere bedre vilkår, gjennom å gi en større andel av reklameinntektene til innholdsprodusenten. Om YouTube kommer med en slik abonnementløsning blir det interessant å se hvordan markedet responderer. 

Bransje i forandring

Enda mer spennende kan det bli om Vessel blir en suksess. Foreløpig er det bare en tjeneste i offentlig beta-fase, men man skal ikke undervurdere potensialet.

En ting er i hvert fall sikkert; at private produsenter gjør det stort på nettet, kommer ikke til å forandre seg med det første. Spørsmålet er hvem som klarer å tilpasse seg og tilby de beste vilkårene for de som lager innholdet. 

P.S: Når du registrerer deg sier Vessel at du får én måned gratis. Vi stusset selv på dette, men fikk bekreftet at det er gratis et helt år etter å ha sjekket i kontoinnstillingene. Der stod det “Free until March 2016”. Sjekk der du også, om du blir usikker. 
 

Kilde:
Re / Code

Annonse
Annonse