Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Cher Wang skal ta over sjefsrollen etter at medgrunnlegger Peter Chou trer av. (Ill.: Robert Scoble / Flickr)

HTC-sjefen sjefen går av – her er erstatteren

Sammen grunnla de HTC. Nå skal Cher Wang ta over roret.

Peter Chou har ledet HTC helt siden selskapet ble grunnlagt i 1997. Han har vært med på både opp og nedturer, og i det siste har det nok kanskje vært flest av nedturene. 

Salget har vært synkende, og selskapet har blitt tvunget til å kutte kostnader. Mange har stilt seg kritisk til toppsjefen og gitt ham mye av skylden for nedturene

Som en del av en omfattende overgangsfase, har Peter Chou besluttet å fratre sin stilling. Han blir erstattet av HTCs Cher Wang, styreformann og medgrunnlegger av selskapet.

– Vi var pionerer

«Som en entreprenør er jeg opprømt over å se så mange nye muligheter. Det er en ære for meg å akseptere denne muligheten til å forme HTCs utvikling», sier Wang i en uttalelse, og legger til: 

«Vi ser raske forandringer i industrien, der smarttelefonen er vår personlige koblingspunkt til en verden av smarte enheter. Vi var pionerer i smarttelefonindustrien, nå skal vi bruke samme tankegang for å utforske potensialet til en ny generasjon av tilkoblede enheter og tjenester».

HTC-toppsjef Peter Chou får krass kritikk fra ansatte og eks-ansatte. (Ill.: Thomas Marynowski)

Inn i ny rolle

Peter Chou vil ikke forlate HTC – tvert i mot – han vil gå inn i rollen som sjef for selskapets innovasjonsavdeling, Future Development. 

Kilde: Boy Genius Report

Stikkord: Cher Wang, htc, Peter Chou