Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Et nytt Lumia-flaggskip med Windows 10, kan være på vei. (Ill.: Microsoft)

Denne Lumia-telefonen koster bare noen hundrelapper

Lumia 430 blir Microsofts billigste Windows Phone-telefon.

Microsoft har annonsert en ny telefon i Lumia-serien, og prisen er ganske oppsiktsvekkende. Telefonen skal koste 70 dollar, noe som tilsvarer rett over 500 norske kroner.

Selskapet kom med to andre billigmodeller tidligere i år, men Lumia 430 er enda billigere. 

Mye for pengene

For denne prisen kan du kjøpe både 7,8 og 9 telefoner før den nærmer seg for eksempel én iPhone 6. Selv om det kanskje er en urettferdig sammenligning, sier det litt om hvordan markedet har forandret seg. Brukbare smarttelefoner trenger ikke koste skjorta lenger. 

Men prisen er selvfølgelig ikke det eneste som avgjør om telefonen er verdt å kjøpe. Hva med innmaten? 

Lumia 430 kommer med et 4″-panel, 8 GB internet lagring (med støtte for SD-kort), 1 GB RAM og en 1,2 GHz Dual-core Qualcomm Snapdragon 200-prosessor. 

Ikke i Norge

Kameraet er på 2 megapiksler – ikke all verden, men det kan man heller ikke forvente av en slik budsjett-mobil. Batteriet er også forholdsvis beskjedent med sine 1500 mAh. Men igjen – dette er for kun fem hundrelapper. 

Telefonen er først og fremst rettet mot det asiatiske markedet, samt IMEA-land (India, Midt-Østen og Africa), men vil også bli tilgjengelig i Russland, Kazakhstan og Hviterussland. Det er ingenting som tyder på at telefonen vil bli lansert i Norge med det første. 

Kilde: Cnet

Stikkord: lumia, Microsoft