Overlever på kun 1GB RAM

Windows 10 lanseres i sommer – det blir til og med gratis for pirater.

1GB er minstekrav
Det skjer mye hos Microsoft nå. De har altså annonsert at Windows 10 blir gratis for absolutt alle, til og med pirater. OS-et lanseres i 190 land i løpet av sommeren, og på 111 språk.

Windows 10 krever minimum 1GB RAM (32 bit) og 16GB lagringsplass (32 bit). Imponernede snille krav.

Annonse

Les også: Pirater får Windows 10 gratis.

Hello og Passport
Samtidig med at de annonserte lanseringsplanene avduket de Microsoft Hello, en plattform for å sette fart på biometri-innlogging.

Mer fremtidsnært er Passport, en innebygget Windows 10-tjeneste, som skal gjøre det enklere å logge inn på Windows 10 med mobilen, smartklokka og andre dingser man har på seg.

Støtter Snapdragon og AMD også
Interessant er dagens avsløring om at Windows 10 legger til rette for mye mer enn Intel-CPU-er (inkludert kommende Intel Skylake): Også Snapdragon og AMD Carrizo er støttet.

Carrizo er en PC-brikke laget for spill, kontor-programmer og 4K-innhold. Støtte for DirectX 12, OpenCL 2.0, AMD Mantle og AMD FreeSync er på plass.

Skylake blir oppfølgeren til Intel Broadwell. Broadwell går under Intel Core M-serien, og er blant annet å finne i Lenovo Yoga 3 Pro og Apples nye MacBook.

Forhåpentligvis blir Skylake en god del kjappere, for Broadwell yter ikke mer enn at maskiner med brikkesettet i hovedsak kan brukes til surfing, epost og andre lette kontoroppgaver.

Dette er maskinvare-kravene Microsoft stiller for Windows 10. (Ill.: Microsoft)

Windows 10 til mobiler-kravene. (Ill.: Microsoft)

Kilde:
Neowin

Annonse
Annonse