Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Adobe gjør det nå mulig å signere dokumenter digitalt. (Ill.: Adobe)

Adobe vil gjøre PDF-håndtering til en lek

Nye applikasjoner skal hjelpe deg med å rydde opp i papirkaoset.

Adobe står blant annet bak verdens mest populære bildemanipulasjonspogram, Photoshop. 

Bak programmet er det en rekke avanserte mekanismer som sørger for et hav av muligheter. Nå tar de deler av teknologien videre til to nye applikasjoner. 

Rediger fra mobilen

Gjennom mobilapplikasjonene Acrobat Mobile og Fill and Sign, skal Adobe gjøre det lettere å forholde seg til PDF-dokumenter og andre dokumenter. 

Appene er tilgjengelig for iOS, Android og Windows, og tilbyr brukerne muligheten til å redigere PDF-filer direkte fra sine respektive enheter. 

Ved hjelp av mobilkameraet skal man også kunne ta bilder av tekst, før programmet selv konverterer den til redigerbare PDF-filer. 

Og det er her teknologien fra Photoshop kommer inn i bildet. Programmet skal nemlig være i stand til, på egen hånd, å finne ut hvilke forbedringer og justeringer som må gjøres for at bildet skal bli konvertert til et perfekt tekstdokument. 

Digital signering

Fill and Sign på sin side, skal gjøre signering av dokumenter til en mindre knotete prosess. Tjenesten gjør de mulig å signere PDF-filer digitalt. Gjennom en innebygd delemulighet kan man også samarbeide om dokumenter og få signaturer fra andre brukere.

Adobe vil revolusjonere måte vi håndterer dokumenter på. (Ill.: Adobe)

Selv de som ikke har applikasjonen installert skal kunne signere PDF-filer så lenge de er delt gjennom appen. Denne funksjonen mener Adobe vil være speiselt nyttig i bedriftssammenheng. 

Sky-lagring

Lanseringen av tjenestene kommer som en del av en større satsing fra Adobe – nemlig Document Cloud, som skal lanseres «innen 30 dager». 

Gjennom Document Cloud, som er en abonnementbasert tjeneste, skal brukerne kunne flytte sine papirer over til skyen. Prisen på et abonnent er 12,99 dollar i måneden. 

Kilde: Mashable

Stikkord: Acrobat, adobe, PDF